Начало / All / Смарт часовниците Suunto Vertical – преживяване, което си струва

Смарт часовниците Suunto Vertical – преживяване, което си струва

image1

Ако сте сред хората, които обичат активностите на открито или сте запалени планинари и приключенци, които предпочитат да бъдат на места високо, високо, където обхватът е труден за хващане, имаме едно предложение за вас.

Като активни потребители със сигурност се нуждаете от подходящ смарт часовник. Днес тези малки умни устройства предлагат безброй много полезни функции. Освен, че отброяват крачките ви, пулса ви и разпознават физическата активност, те могат да бъдат вашия компас или карта в моментите, в които сте в планината и да се наслаждавате на красиви пейзажни гледки.

В тази връзка ви представяме смарт часовници, на които си струва да заложите още тази година. Това са часовниците Suunto Vertical. Марката Suunto е финландска компания, която е специализирана в производството на спортни часовници, компаси и водолазни компютри.

Suunto Vertical е модел смарт часовник специално предназначен за спорт, тренировки, планински преходи и експедиции. А защо наистина си струва да инвестирате именно в този модел смарт часовник, предстои да разберем по-долу.

Офлайн навигация

Няма как да не започнем с една от най-фантастичните характеристики на Suunto Vertical, а именно това, че можете да използвате карти, докато сте офлайн. Както знаете при повечето модели смарт часовници картите се зареждат, когато са свързани към вашия мобилен телефон.

При модела смарт часовник Suunto Vertical можете да използвате вашите карти дори когато нямате обхват. Моделът има вграден Wi-Fi, така че да можете да изтегляте нови карти без да е необходимо да използвате вашия смартфон. Разбира се, за тези цели трябва смарт часовникът да е свързан към вашето устройство.

Всички карти, които можете да изтеглите от приложението на Suunto, се делят по държави и райони. Още по-хубавото е, че са изключително интуитивни.

Контурните линии, пътищата и водните басейни са в три различни стила. И както казахме, всички функции на смарт часовника можете да използвате дори и когато сте офлайн. Това предоставя безопасност и спокойствие по време на дълги преходи.

Нещо повече, всички глобални карти, които можете да използвате, са напълно безплатни. Освен това, можете да разчитате на информация, свързана с прогноза за времето и надморска височина, които са базирани на барометър и компас, както и на аларми за бури. Всички тези функции ви дават възможност да бъдете максимално добре подготвени, особено когато говорим за преходи в планината, където времето много често е непредсказуемо.

Батерия с изключително дълъг живот

Що се отнася до планински преходи и експедиции, това да разполагате с устройство с дълъг живот батерия е от съществено значение. Е, в тази връзка ще ви изненадаме приятно, защото моделът Suunto Vertical притежава цели 60 дни живот на батерията при нормална работа на устройството.

Тук обаче трябва да уточним, че при използване на GPS животът на батерията е по-кратък. При непрекъснато наблюдение и използване на GPS животът на батерията достига до 85 часа при моделите с титаниев корпус и до 60 часа при моделите от неръждаема стомана.

image2

Слънчево зареждане в премиум версията Titanium Solar

Преди всичко трябва да споменем, че Suunto Vertical се предлага както в стандартен вариант, изработен от неръждаема стомана, така и в премиум вариант,  който се отличава с титаниев корпус и предоставя опцията за слънчево зареждане. За да може устройството да се зареди, трябва да бъде изложена на достатъчно количество пряка светлина.

По-голям екран

Моделът Suunto Vertical е проектиран с по-голям 1,4-инчов екран и по-голяма разделителна способност. Това прави смарт часовника много по-удобен за използване, предоставяйки по-добро проследяване и използване на картите. Благодарение на своята висока резолюция цветовете са живи и наситени.

Освен това този модел смарт часовник използва технологията MIP, позната още като Memory-In-Pixels, благодарение на която пестите повече енергия. А що се отнася до самото използване на екрана, имате опцията да го използвате като сензорен или с помощта на трите бутона, които притежава.

Заедно с всичко, което ви споделихме за модела смарт часовник Suunto Vertical, трябва да добавим и че притежава повече от 95 спортни режима, както още много други фантастични характеристики, заради които си струва да инвестирате в него.

Красивият дизайн и високото качество на изработка са допълнителен бонус, който получавате. Въпреки неговата по-висока цена, ние ви гарантираме, че този смарт часовник е нещо повече от умно устройство. Произведен във Финландия, този смарт часовник е висок клас продукт, който си заслужава да притежавате.


Автор: Entrepreneur Team