Начало / Любопитно / Качествената слънцезащита за лице е важна през всички сезони

Качествената слънцезащита за лице е важна през всички сезони

5-слънцезащита

Добре е да предпазваме кожата на лицето си с добри продукти за слънцезащита през цялата година. Това е важно, тъй като ултравиолетовите лъчи на слънцето се излъчват през всички сезони и достигат до кожата ни дори в облачни дни. Те могат да предизвикат сериозни заболявания, ако не им противодействаме ефективно с качествена слънцезащита. Подберете качествен крем с фактор, който е предназначен специално за лице, тъй като кожата на лицето е по-фина и чувствителна.

Съобразете се с характерните нужди на вашата кожа, когато избирате слънцезащита

Определете точно какъв е типът на вашата кожа – дали е суха или по-скоро мазна, възможно е да е от комбиниран тип – суха встрани и мазна в областта на челото и брадичката. Съобразете се с характерните ѝ нужди и изберете крем за слънцезащита със съответния състав и подходяща консистенция, която ще гарантира бързото му абсорбирани е пълноценно усвояване.

Преценете какъв фактор слънцезащита ще ви е достатъчен

Вземете предвид какъв е тенът на лицето ви, това ще ви помогне да определите какъв фактор слънцезащита да предпочетете. Експерти съветват в повечето случаи да се спирате на слънцезащита с 15-и или 30-и фактор. Ако ви предстои по-продължително излагане на слънце може да инвестирате и в слънцезащита с 50-и фактор, която ще спре достъпа на 98% от ултравиолетовите лъчи на слънцето до кожата ви. Не пропускайте нанасянето на слънцезащита за лице всеки ден, дори под грима.

Качествената слънцезащита за лице предпазва от преждевременно стареене и различни заболявания на кожата

Два са основните типове ултравиолетови лъчи, от които е добре да предпазваме кожата си – UVA и UVB. UVB лъчите въздействат повърхностно и предизвикват изгаряне и зачервяване, ако се изложите на слънце без съответната слънцезащита. UVA лъчите проникват в дълбочина и нанасят дълготрайни поражения на кожата. Изберете комбинирана слънцезащита, която предпазва и от двата вида ултравиолетови лъчи, за да предотвратите предпоставките за преждевременно стареене на кожата, появява на пигментни петна или дори злокачествени заболявания след време.

Обърнете внимание на правилното нанасяне на слънцезащита за лице

Винаги вземайте достатъчно количество от крема, не пестете продукта, за да сте сигурни, че сте нанесли равномерен слой по цялото лице. Добре е да поставяте слънцезащита и върху ушите и шията ако не планирате да носите шапка и шал в съответния ден. През летните дни, когато високите температури предизвикват обилно потене, добре е да нанасяте слънцезащита през няколко часа, за да сте уверени, че кожата ви е защитена по най-добрия начин.

Не правете компромиси с качествената слънцезащита за лицето си през цялата година. Редовната употреба на добри продукти ще предпази кожата на лицето ви и ще съхрани здравия ѝ и свеж вид дълго време.


Автор: Entrepreneur Team