Начало / За стартиращи / Стартира 5-то издание на Програмата за предприемачи на ранен етап Startup Booster

Стартира 5-то издание на Програмата за предприемачи на ранен етап Startup Booster

SFBooster

Ако сте от хората, които вече са започнали работа по свой проект и са сериозни в намеренията си да развият успешен бизнес, то тази двумесечна програма е за вас. Със серия от уъркшопи, предизвикателства и индивидуална работа ще вдигнете няколко нива и ще влезете в лигата на предприемачите, които не разчитат на шанса и случайността, за да постигат реални успехи.

Участниците с най-голям прогрес ще презентират за инвестиция пред фонда за рисков капитал Innovation Capital – партньор на програмата.

Лекциите ще бъдат комбинирани с индивидуална работа по прилагане на усвоените принципи и методи в стартъп проектите. Ще бъдат формулирани конкретни предизвикателства за постигане на измерими цели от участниците в програмата. Менторите ще предлагат насоки и методи за валидиране на бизнес начинанията, а прогресът ще бъде отчитан на седмична база.

Startup Booster включва най-полезните елементи от предишни курсове, но ги надгражда и предлага синтез на утвърдените принципи и методи за управление на стартъп проекти.

 

Вижте през какви етапи ще преминете по време на програмата Startup Booster:

  1. Бизнесът не е стреляне в тъмното, има работеща и доказана методология.
  2. Как да изберете продукта или услугата, които имат най-голям шанс за успех и отговарят на вашите най-силни страни?
  3. Задълбочено познаване на нуждите и проблемите на пазара са задължително условие за изграждане на успешна концепция.
  4. Какви са методите за валидация на рентабилността и потенциала за растеж на вашия бизнес? Как да направите калкулация?
  5. Как да намерите първите плащащи клиенти и защо не трябва да чакате.
  6. Управление на комуникацията, очакванията и отношенията в екипа.
  7. Често срещани грешки и митове.
  8. Живеем в свързан свят и не можем да скрием важните неща за компанията ни. Как да използваме силата на прозрачността и откритата комуникация?
  9. Как да направим бизнеса си готов за инвестиция?

 

Програмата ще ви извади от зоната на комфорт и ще ви принуди да направите трудните неща – но това е и разликата между мечтите и резултатите.

Програмата ще се провежда всеки понеделник от 6 февруари от 18:00 до 20:00 ч. в гр. Русе, споделеното пространство на Startup Factory, ул. Цар Калоян 10, с индивидуални сесии и лично менторство за развитието на всеки отделен проект.


Автор: Entrepreneur Team