Начало / За напреднали / Hyperspace Social Tech Hub е новото пространство за събития в София

Hyperspace Social Tech Hub е новото пространство за събития в София

karl-plash

Официалното откриване на пространството изненада присъстващите с иновативни дигитални инсталации и вдъхновяваща атмосфера

 

На 10-ти ноември се проведе официалното откриване на новото място за събития в София. Hyperspace Social Tech Hub е създадено по инициатива на високотехнологичната компания WPX Hosting и се намира на ул. 20-ти април №13. Пространството ще организира лекции, уъркшопи, изложби и експерименти в сферата на технологиите, иновациите, изкуството и значимите каузи. Hyperspace ще посреща гостите си в голяма амфитеатрална зала за презентации, две отделни зони за работа и място за нетуъркинг с оборудван кухненски кът.

Събитието бе открито от изпълнителните директори на WPX Hosting: Георги Петров и Тери Кайл.  Двамата споделиха повече за мисията на този проект и бъдещите планове на компанията да обединява хора от различни индустрии, които да споделят знание, опит, творческа енергия и които са генератор на трансформация. 

„Хората, търсещи и създаващи промяна са вдъхновителите, за които искаме Hyperspace да се превърне в новото място за споделяне на опит и полезни примери. Сигурни сме, че пространството тепърва ще разгръща своя потенциал да посреща лекции, дискусии и мотивиращи истории на много наши съмишленици, които ние наричаме Change Seekers“ – сподели Георги Петров.

„Когато създадохме WPX Hosting искахме да осигурим по-добра услуга в технологичния свят и смятам, че за 9 години успяхме да го постигнем. С основаването и на физическо пространство вярваме, че продължаваме да допринасяме за създаване на сплотена общност от любители и специалисти в различни сфери.“ – обясни Тери Кайл.

Гостите на събитието, сред които журналисти и лидери на мнение от различни сфери, както и стратегически партньори на WPX Hosting, станаха част от инсталациите на едни от най-изявените български дигитални артисти. Владислав Илиев (Vladzen), Ivan Tride  заедно с KIBERSEKTOR, Вероника Табакова и Яна Меламед от DigiPhysics впечатлиха присъстващите със своите проекти, като показаха 3D mapping, VR изживяване и интерактивна аудио-визуална инсталация.

WPX Hosting стартира преди 9 години само с нейните основатели и към момента е едно от големите имена в сферата на услугата с екип от над 100 души и над 12 000 клиенти по цял свят.


Автор: Entrepreneur Team