Начало / Новини / LG Electronics представи своята селекция от стартъп компании от проекта „Mission for the Future“

LG Electronics представи своята селекция от стартъп компании от проекта „Mission for the Future“

LG-NOVA-Startups-01-scaled

LG Electronics представи своята селекция от стартъп компании от проекта „Mission for the Future“ на LG NOVA повреме на World Economic Forum (WEF) в Давос, Швейцария, както и на Collision Conference в Торонто, Канада.

 

Приоритетният дневен ред на тазгодишното издание на конференцията WEF бяха климатичните промени и устойчивото развитие. Три стартъп компании от LG NOVA – Eatron Technologies, Duckt by Acton и Faction – участват, за да споделят своето решение за зелена мобилност. През тази седмица трите компании представиха своите бизнес решения на Climate Tech Showcase в хотел Seehof, организирано от Green Accelerator и спонсорирано от LG NOVA, а след това бяха и избрани и да представят проектите си на събитието „Най-доброто от Давос“ на Altru Institute.

  • Eatron е бързо развиваща се компания за автомобилен софтуер, базиран във Великобритания. Брандът посвещава усилията си в опити да създаде софтуерно дефинирани електрически автомобили (EVs) чрез периферни изчисления, изкуствен интелект и машинно обучение.
  • Faction, създадена през 2020 година, разработва безпилотни електрически автомобили, които работят със скоростта и възможностите на конвенционалните автомобили за частица от цената им. Faction използва автомобили с три колела, регистрирани като мотори, което намалява времето за производство, но и ги прави подходящи за градска употреба.
  • Duckt е стартъп компания за интелигрнтна мобилност, която разработва и управлява инфраструктурни решения за докинг, заключване и зареждане за микромобилни автомобили. Duckt е интегриран в над 20 основни автомобили и оперира както на американския пазар, така и в Европейския съюз, покривайки 85% от глобалния пазар при един стандарт за зареждане.

„Участието ни в WEF в Давос заедно с екипа на LG NOVA, беше вълнуващо преживяване“, сподели д-р Умут Генк, управляващ директор на Eatron Technologies. „Ние не само представихме технологията си за управление на батерията пред лидерите на устойчивия бизнес, но и имахме шанса да проведем задълбочени и ползотворни разговори с екипа на LG NOVA и да обсъдим последващи партньорства.“

В допълнение към подкрепата към статъп компании от „Първите 50“, тази седмица LG NOVA участва и в редица ключови презентации и панели. Патрик Лин, предприемач от екипа на LG NOVA, говори пред Altru Institute за иновациите в EV сектора. Уил Баркис, ръководител на отдела за екосистеми и големи предприемачества, презентира  представи ключови заключения на изложението Climate Technology, а Лимор Шафман, директор стратегии и операции в LG NOVA, бе панелист в House of Balance в Davos Promenade относно практическите последици на равния достъп.

След Световния икономически форум, екипът на LG NOVA продължи към Торонто, Канада, за да се присъедини към над 33 000 участници в конференцията Collision Conference. Шоуто, билетите за което бяха разпродадени изключително бързо, даде възможност на LG NOVA, както и на LG Electronics Канада, да разпространят посланието на компанията за иновация чрез колаборация сред посетителите от целия свят.

С над 1 200 стартъп участници и нови стартъп изложби всеки ден, представителите на LG NOVA, LG Канада и LG Business Solutions Company имаха възможност да се срещнат с хиляди присъстващи, включително стартъп компании, инвеститори и акселератори, относно иновативните инициативи на LG и ежегодната програма Mission for the Future на LG NOVA.

LG-NOVA-Startups-03

На събитието LG NOVA обяви своята селекция “Selected 20” стартъп компании, избрани да продължат в предизвикателството Mission for the Future. Събитието дава възможност на LG NOVA да постави фокус върху три компании – I-EMS Group, Ltd., LifeNome и YBVR – всички съответно представляващи  Energizing MobilityConnected Health и Metaverse пространство.

  • Софтуерните решения на I-EMS помагат на операторите на електрически системи, енергийните компании, разработчиците на микромрежи, разработчиците на общности с нулева мрежа и EV-флотове да планират и управляват своите системи с минимален разход, но максимална надеждност и устойчивост.
  • Genomic AI двигателя на LifeNome използва биологични, физиологични и поведенчески данни, за да персонализира интервенции, продукти и услуги за глобалното здраве и благополучие, превръщайки компанията световна прецизна здравна платформа, базирана на изкуствен интелект.
  • Технологията на YBVR доближава емоциите от събитията на живо по-близо до феновете чрез персонализирани, завладяващи и интерактивни изживявания. Готовото решение на компанията дава възможност на събитията на живо да се превърнат в завладяващи стриминг събития с разширена реалност (XR) в реално време с изключително ниско забавяне между различните устройства.

И двете събития са прекрасна възможност за LG и LG NOVA не само да презентират бъдещето чрез своите текущи стартъп колаборации, но и да създадат повече информираност около визията на LG за иновации, подобряващи качеството на живот и услията на компанията да създаде едно по-добро бъдеще.


Автор: Entrepreneur Team