Начало / Новини / Идеи за бързо пролетно обновяване

Идеи за бързо пролетно обновяване

PEM

Когато пролетта настъпи небето става по-светло, усмивките ни са по-ярки и е идеалното време от годината да започнем да мислим как да обновим домовете си. За да ви помогнем да се възползвате максимално от по-дългите дневни часове, предлагаме някои от най-добрите идеи за ремонт на дома.

Преди това обаче е добре да имате предвид и фирма, която да се погрижи за извозването на строителния отпадък. Най –добре е да се доверите на сигурен партньор, какъвто е „Променергомонтаж”. При строително-монтажните работи остават много  отпадъци, строителни отпадъци, които не могат да бъдат изхвърлени на боклука. Много важно е да се мисли за рециклирането на строителните отпадъци и за тяхната повторна употреба. Компанията разполага с площадки с необходимите разрешителни и механизация, на които отпадъците могат да се съхраняват до извършване на предварителното им третиране. 

Типът проект за обновяване на дома, който е подходящ за вас, често зависи от това на какъв етап от живота сте вие ​​и вашето семейство. Може би децата ви бързо израстват в тийнейджъри и искат отделни стаи или може да планирате ново бебе. В този случай малко допълнително пространство под формата на преобразуване на таванско помещение може да бъде идеално.

Ако искате да се възползвате максимално от лятото и да се забавлявате повече, кухненско разширение или допълнителна стая с отворен план е чудесна идея. Каквито и да са плановете ви, направете светлината и пространството свой приоритет и  ще видите голяма разлика във външния вид, усещането и функционалността на вашия дом.

Ако имате растящо семейство адаптирането на таванското помещение е най-лесният начин да получите допълнителна спалня (или две), домашен офис или детска стая за игри – и много по-евтино от преместването в нова къща с повече стаи.

От решаващо значение е да превърнете таванското помещение в използваемо пространство с достатъчно място и е важно да се уверите, че имате лесен достъп до стаята.

Ако търсите начин да се забавлявате повече може да добавите разширение към дома си, важно е да вземете предвид функцията на тази зона и как най-добре можете да увеличите максимално пространството и светлината.

Ако площта на жилището позволява, хората често се разширяват, за да добавят допълнително кухненско или трапезарно пространство, което създава социален център за дома, където семейството и гостите могат да се събират. Мислете за функционалността на стаята, за това, колко човека ще обслужва, какво най – често правите тук.

Мислете за подовата настилка

Интелигентните подови настилки могат да направят огромна разлика във вашия дом. От гледна точка на стил и функционалност подът от твърда дървесина е добър избор. Има много различни видове дървесина, от които да избирате, всичко е въпрос на бюджет и лични предпочитания.

Големите подови плочки също продължават да бъдат популярни през последното десетилетие. Те са функционални и хигиенични, създават усещане за отворено пространство – което е чудесно за направата на сравнително малко подово пространство да изглежда по-голямо.

За да превърнете къщата си в модерен, уютен дом, си струва да помислите и за подово отопление, когато планирате новата си подова инсталация.

Фокус върху една стая

Вашата кухня сърцето на вашия дом ли е? За много от нас това е мястото, където готвим, събираме и се храним. Това прави обновяването на вашата кухня разумна инвестиция не само за щастието на вашето домакинство, но и като евентуалната възможност за продажба на вашия дом.

Ако ще ремонтирате, кухнята е чудесно място за начало. Има толкова много опции, дизайни на оформление и възможни завършвания за кухня, така че ви съветваме да следвате инстинкта си за това кое е първо практично и второ стилно. За да направите повече от социалния статус на вашата кухня, можете да съборите стена и да добавите удобни седалки или кът за закуска, където семейството и гостите могат да разговарят.

Когато говорим за обновяване на кухня, подготовката и планирането са ключови. Трябва да работите с пространството, което имате, и да изработите ефективно оформление за начина, по който използвате кухнята си.

Основи на ремонта на кухнята

Започнете с големи тела като готварска печка, хладилник с фризер и мивка. Къде могат да бъдат поставени? Кое е най-ефективно и стилно? След това можете да добавите шкафове и работни плотове около тях.

Имате ли някакви интересни архитектурни характеристики, от които можете да се възползвате максимално като част от дизайна, например стари греди или ниши?

Осигурете си място за съхранение точно за това, от което се нуждаете – мислете за това, колко кухненско оборудване притежавате? Колко място ви трябва?

Ако не разполагате с голям бюджет, алтернатива на цялостното обновяване е да направите някои относително малки промени като смяна на хладилник с фризер, фурна, смяна на вратите на кухненските шкафове с по-модерно и/или цветно покритие, смяна на осветителните тела, смяна на плотове с покритие от масивно дърво или мрамор.


Автор: Entrepreneur Team