Начало / Новини / Избор на платформа за търговия с криптовалути

Избор на платформа за търговия с криптовалути

bitcoin-2947949_640

Преди всичко нека да обясним какво е платформа за търговия. Това е вид софтуер за търговия, използван за обслужване на търговци с анализ на търговия и изпълнение на сделки. Платформите за търговия с акции и криптовалути предоставят графики и методи за приемане на поръчки.

Налице са висококачествени онлайн брокери, които могат да ви осигурят голяма печалба, но достигането до тях може да се окаже трудна задача.

На пазара има много платформи за търговия с криптовалута, но някои неща, които трябва да се проучат включват комисионни, интуитивност за начинаещи, лицензиране и включени инструменти за анализ.

Адекватни комисиони

Обикновено брокерът предоставя открито своята структура на такси и комисионни. Според вашите нужди и стил на търговия те могат да се окажат доста различни. Направете нужното проучване.

Удобен за потребителя интерфейс

От гледна точка на търговията удобството за потребителя означава, че подаването на поръчка или затварянето на сделка може да се извърши незабавно. Търговията с едно кликване и управлението на стоп-загуби, лимитирани и други видове поръчки са предимства, които търговецът може да иска да вземе предвид.

Освен това е полезно цялостната навигация на платформата да бъде удобна за потребителите. Ако платформата предлага допълнителни графики и инструменти, те трябва да са сравнително лесни за достъп и прилагане, както и да са оптимизирани за бързо отваряне на няколко графики наведнъж.

Това е критичен момент за агресивните трейдъри, при които важността на платформата за търговия е много по-голяма от тази на умерения или консервативния трейдър.

Инструменти за анализ

Ключът към това да научите колко ефективна е вашата система за търговия и как да я подобрите е да можете да анализирате сделките си, след като те са приключили своя ход. Без използването на инструменти за анализ би било изключително трудно да се реализира значителна печалба на регулярна основа, тъй като на практика ще правите инвестиции на тъмно.

Стил на търговия и нужди

Ако за първи път се занимавате с инвестиции, няма да се нуждаете от екстри като разширена търговия, въпреки че трябва да знаете всичко за онлайн пазарите. Видеоуроците на уебсайта на брокера са достатъчни, за да ви обяснят.

Има много брокери, които предоставят обяснителни уроци на своите клиенти.

Сигурност на данните и средставата – лицензи

Не на последно място е въпросът за сигурността. Най-важното нещо, което трябва да вземете предвид е да не позволите личните ви данни да бъдат компрометирани, затова платформата за търговия, която искате да използвате, трябва да бъде възможно най-сигурна и регулирана. Трябва да проверите вида на криптирането на данните, което използва избраната от вас платформа, което ще ви даде известна представа за това колко добре ще бъдат защитени данните ви, докато се прехвърлят през интернет. Реномираните платформи за търговия използват защитни стени както на ниво сървър, така и на ниво приложение. Освен това те използват два отделни синхронизирани сървъра, на които се съхраняват данните, което позволява загубена информация от единия сървър да бъде възстановена от другия.

Активните търговци искат да имат брокерска платформа, която им осигурява пълна лекота и надеждност при инвестиране. Много хора очакват с нетърпение инструмента за анализ и опцията за събиране на данни, чрез които могат да имат пълно ръководство за избор на най-добрата платформа за търговия.


Автор: Entrepreneur Team