Начало / Новини / Съвети за натурално изглеждащ грим

Съвети за натурално изглеждащ грим

Да създадеш визия с естествен грим не винаги е лесна работа. Това е така, защото се нуждаеш от добри умения и познания в света на грима, за да се получи наистина добре. Веднъж когато овладееш техниката, натурално изглеждащият грим автоматично се трансформира в една от най-бързите визии. Представяме ти ръководство за това как да си направиш естествен грим сама вкъщи.

  1. Почисти и хидратирай 

Тази първа стъпка е от решаващо значение. Кожата ти трябва да бъде безупречна, за да избегнеш наслояването на прекалено много продукт и трудното му разнасяне. За да имаш гладка, сияйна кожа, е важно да следваш ежедневна рутина за нейната грижа. Това включва ексфолиране два пъти в седмицата и почистване и хидратиране всеки ден. След като приключиш с основните стъпки, нанеси лек овлажнител, който съдържа SPF, за да предпазиш кожата си от слънцето. 

  1. Основа за грим

Продуктът е предназначен да подготви кожата ти за нанасянето на фон дьо тен. Основата намалява размера на порите и изравнява текстурата на кожата. Ето защо трябва да инвестираш в добър продукт. Как се използва? Нанеси малко количество върху лицето, така както нанасяш своя дневен крем. Ще забележиш разлика в кожата си след секунди.

  1. Фон дьо тен и коректор

Увери се, че фон дьо тенът ти е в правилния нюанс. Гурутата в света на красота препоръчват да използваш един тон по-светъл от този на кожата ти, тъй като фон дьо тенът се окислява и потъмнява с времето. След като си избрала правилния цвят, нанеси внимателно по цялото лице, използвайки блендер или четка, за да разнесеш добре. Козметичните блендери постигат по-добри резултати и  придават по-естествен вид, за разлика от четките, които могат да оставят линии. Нанеси след това коректор под очите и в зоните, които са с потъмняване и разнеси, докато се смесят цветовете. Завърши с фиксираща пудра, която да поеме излишния блясък. 

  1. Руж

Ружът е като тайно оръжие, когато става въпрос за натурална визия в грима. Придава здравословен и младежки вид с много малко усилия. Потърси цвят, най-близък до естественото ти поруменяване на бузите, когато си развълнувана. Например, ако си с тъмна кожа, избягвай розовото и червеното. Нанеси върху изпъкналата част на скулите, докато леко се усмихваш. Можеш също да поиграеш и с други части от лицето като брадичката и челото, за да изглеждаш като озарена от слънцето.

  1. Вежди и мигли

Поддържай веждите си винаги добре почистени, за да е по-лесно да ги очертаваш. Използвай молив за вежди, за да запълниш оскъдните области. Увери се, че цветът съвпада с твоя естествен цвят на косата. За да уголемиш очите си, използвай спирала, която удължава и увеличава обема на миглите. Нанеси както на горните, така и на долните клепачи. 

  1. Устни

Подготви устните си, като нанесеш балсам за устни, за да ги хидратираш. Опитай този от козметиката на NL Beauty. След това можеш да ги оставиш в този им вид или да добавиш гланц за устни или да нанесеш червило в телесен цвят. Препоръчваме цветовете и текстурите на червилата на Николета Лозанова. 

Естественият грим е всичко от което се нуждае твоята кожа. Увери се, че се грижиш за нея по подходящ начин, за да е винаги прекрасна, а ти да изглеждаш зашеметяващо. 


Автор: Entrepreneur Team