Начало / Новини / Теленор посрещна новите си служители по програмата за хора с увреждания Open Mind

Теленор посрещна новите си служители по програмата за хора с увреждания Open Mind

Четирима нови служители започват работа в Теленор по програмата за кариерно развитие на хора с увреждания Open Mind. Днес беше поставено началото на шестото й издание.

Новите участници в програмата бяха посрещнати в централата на телекома лично от главния изпълнителен директор Джейсън Кинг, както и от главния директор „Човешки ресурси“ Галина Чулева, при стриктното спазване на противоепидемичните мерки.

„Програмата Open Mind е устойчива и дългосрочна инвестиция, която правим в обществото, доказвайки, че равните кариерни възможности следва да бъдат основен принцип и цел. Дори в настоящите нелеки за бизнеса времена социалните активности, които реализираме, ни правят по-конкурентоспособни. Успяхме да надградим програмата си и с образователна академия за хора с увреждания, а това, че тя се проведе онлайн ни позволи да достигнем до огромен брой заинтересовани и да увеличим ефекта от нея“, зави г-н Кинг.

Програмата Open Mind дава възможност на хора със затруднения да развият своите социални и функционални умения и да повишат конкурентоспособността и квалификацията си чрез работа в компанията. Новите участници в програмата ще се включат в екипите по „Корпоративни комуникации“, „Маркетинг“, „Обслужване на клиенти“ и „Правен“. В рамките на следващите две години те ще работят по конкретни проекти в Теленор, а компанията ще им осигури отворена и достъпна работна среда и равностойно финансово възнаграждение.

През този период участниците ще имат възможността да събират опит и да се учат от най-добрите професионалисти в Теленор, с което да натрупат увереност за бъдещото си кариерно развитие. След приключването на програмата Теленор оказва подкрепа за по-нататъшната професионална реализация на участниците на трудовия пазар, а някои от тях може да получат предложение за работа в компанията.

И през тази година Теленор разширява обхвата на Open Mind, със среща-работилница за представители на отговорния бизнес за обмяна на опит при реализацията на подобни програми. Онлайн събитието ще се проведе на 5 ноември, и всеки желаещ може да се регистрира за участие ТУК. Теленор планира да продължи да развива Open Mind Academy с безплатни онлайн обучения за повишаване на професионалните умения за хора с увреждания.

Програмата за хора с увреждания се провежда ежегодно като част от дългосрочната стратегия по корпоративна отговорност на Теленор. В рамките на досегашните издания към компанията се присъединиха общо 20 участници, които работиха и работят в различни дирекции, сред които „Управление на процеси“, „Правни отношения“, „Човешки ресурси“, „Маркетинг“ и др. От всички участници до момента, шестима останаха в Теленор България и след като приключиха участието си в програмата.


Автор: Entrepreneur Team