Начало / Новини / Теленор добави девет нови видеа към поредицата си за интернет безопасност

Теленор добави девет нови видеа към поредицата си за интернет безопасност

 
Теленор добави девет нови видеа към поредицата си, посветена на безопасността в интернет, която е достъпна на страницата ottebzavisi.net.

Видеата са разработени от Теленор и са част от инициативите на оператора, с които цели да осигури безопасен интернет за подрастващите. Образователните клипове са свързани с опасностите в интернет, като предоставят информация, както и начини за справяне с тях. Видеата са специално подготвени за деца, родители и учители и са достъпни напълно безплатно.

Съдържанието на новите клипове е свързано с онлайн тормозa, как да обучаваме децата да общуват онлайн, какво е радикализация и защо е опасна, онлайн тормоза в света на гейминга и други. На достъпен език и по интерактивен начин са онагледени реални ситуации, в които всеки един потребител може да попадне и как да реагира адекватно.

По-рано този месец Теленор организира и играта “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания”, в която се включиха над 17 хил. младежи от цялата страна. С това операторът демонстрира, че темата за онлайн безопасността представлява интерес за децата от всички възрасти.

Компанията инвестира в инициативи свързани с безопасността в интернет от 2006 г. насам. Сред тях са Речник на социалните мрежи, Наръчник за видовете онлайн-тормоз, както и разнообразни кампании и игри. Теленор бе първият телеком в България, който въведе филтър за блокиране на материали в интернет, които съдържат сексуална злоупотреба с деца.

 


Автор: Entrepreneur Team