Начало / Новини / Смарт Мониторинг от Теленор позволява на бизнеса да управлява разходите си за ток, вода, отопление и газ

Смарт Мониторинг от Теленор позволява на бизнеса да управлява разходите си за ток, вода, отопление и газ

Смарт Мониторинг е най-новата услуга на Теленор, която предоставя на бизнеса модерно решение за дистанционно отчитане на потреблението на електричество, вода, топлоенергия или газ. Услугата също така позволява и проследяване на потреблението и получаването на известия при необичайно потребление.

Посредством новата услуга потребителите могат да получават данни за консумацията си, с което да оптимизират разходите си. Също така Смарт Мониторинг позволява лесното откриване на течове във водоснабдителната система, нетипично потребление и проследяване на високо или ниско налягане в топлоснабдителната система. Благодарение на постоянния достъп до актуални данни, клиентите могат да разберат когато има аварии в системите им. Така компаниите имат възможността да предотвратяват финансови загуби и да улеснят и ускорят процесите по отчитане на измервателните уреди.

Инсталацията на Смарт Мониторинг е бърза и лесна, като към един или няколко съществуващи електромери, водомери, топломери или разходомери за газ се прикача устройство за отчитане на данни. То работи с GSM мрежа, през която изпраща данните от измервателните устройства до специална платформа. Тя предоставя на клиентите отчети, с които лесно могат да се установят спецификите на потреблението и да се изготвят анализи. Клиентите могат да получават аларми за нетипична консумация, както и такива при отваряне на табло с измервателен уред. Устройството има батерия с живот между 5 и 10 години, като позволява и дистанционно управление на електрозахранването.

Услугата Смарт Мониторинг от Теленор се предлага с двугодишни абонаментни планове, които включват потреблението на мобилни данни, необходимо за нейната работа, както и цената на устройството. Повече информация за услугата е достъпна на сайта на Telenor telenor.bg.


Автор: Entrepreneur Team