Начало / Новини / Умната крушка предпазва и от крадци

Умната крушка предпазва и от крадци

the-light-bulb-4498792_640

Интелигентното осветление революционизира начина, по който собствениците на имоти контролират светлината вкъщи, пестят енергия и подобряват сигурността с прости гласови команди и домашна свързаност. Ето защо интелигентните системи за осветление са една от много стратегии за пестене на енергия и също така са чудесна първа стъпка в Интернет на нещата (IoT), ако наистина се интересувате от този вид технологии.

Какво представляват умните крушки?

 

Така наречените умни крушки са дълготрайни LED атрибути, които могат да бъдат контролирани и персонализирани дистанционно чрез гласово управление или интелигентна технология. Интелигентното осветление често е свързано с Alexa, Google Assistant или друг гласов помощник и дори може да се контролира с помощта на рутинни процедури.

 

Чрез интелигентни асистенти, интелигентните крушки могат да комуникират с други умни устройства във вашата мрежа, като уреди или развлекателни системи.

 

Как работят?

 

Интелигентните крушки работят по един от двата начина:

 

·         Свързване към интернет чрез Wi-Fi или

·         Работа в мрежа с друго устройство с Bluetooth.

 

Свързването на крушките позволява на потребителите да включват и изключват светлините с помощта на гласово управление или рутинни процедури или дистанционно чрез приложения за смартфони. Няма нужда да ставате, обикновена команда може да включи всяка светлина в жилището ви.

 

С какво са съвместими?

 

Повечето интелигентни крушки работят с Wi-Fi или Bluetooth. Ако нямате хъб за интелигентен дом, можете да контролирате своята смарт крушка чрез приложение за смартфон.

 

Предимства на интелигентното осветление

 

Първоначално интелигентните електрически крушки могат да струват повече от обикновените компактни флуоресцентни или LED крушки, но предлагат много предимства, които могат да компенсират първоначалните разходи в дългосрочен план. Най-добрите опции за интелигентно осветление спестяват енергия, издържат много по-дълго от традиционните електрически крушки и предлагат опции за персонализиране, които са едновременно забавни и практични.

 

Повишена сигурност

 

Искате ли да знаете кое е може би най-голямото предимство на този клас продукти? Да, умните крушки ви пазят от крадци!

 

Много от най-добрите опции за интелигентно осветление включват функции за регистриране на движение, така че крушките се включват или изключват в зависимост от това дали някой е в стаята. Тази функция може да бъде програмирана да изпраща сигнали до мобилни устройства, когато се открие неочаквано движение, вътре или навън. Така ще можете бързо да реагирате, ако има натрапник в дома ви. Но дори това не е всичко…

 

Намалена употреба на енергия

 

Интелигентните светлини използват CFL или LED крушки вместо крушки с нажежаема жичка и могат да намалят количеството електричество, необходимо за осветяване на помещение. Интелигентната крушка, сертифицирана по ENERGY STAR®️, използва 70 до 90 процента по-малко енергия от традиционната крушка.

 

По-дълъг живот

 

Средната крушка с нажежаема жичка има живот от 750 до 2000 часа. За разлика от тях, LED интелигентните светлини могат да работят непрекъснато в продължение на 35 000 до 50 000 часа, което кара светлините у дома ви да издържат по-дълго.

 

Изключително лесни за използване

 

Независимо дали вашият имот е бизнес или частна резиденция, вероятно използвате определени светлини в определени часове. Интелигентните крушки могат да бъдат с предварително зададени команди, за да се включат, когато се приберете от работа. Ако пък се притеснявате, че не сте загасили на излизане от вкъщи, имате възможността много лесно да поправите този пропуск от разстояние, само чрез смартфона си.

 

Забавни настройки и приложения

 

Умните светлини са толкова забавни, колкото и функционални. Много от тях могат да бъдат настроени да променят цвета си или да променят настроението на стаята с настройки, вариращи от ярки и ефективни до релаксиращи и романтични.

 

Ако всички тези функции и ползи от използването на умни крушки ви звучат добре, свържете се с експертите от SmartArena.bg, за да превърнете дома си в едно по-практично и забавно място. Всичко вече е умно… дори и най-малката джаджа в дома ни, така ние, хората, нямаме никакво оправдание да изоставаме от тенденцията. И също трябва да бъдем максимално умни! А това са постига точно с такива стъпки като сдобиването с умен дом.


Автор: Entrepreneur Team