Начало / All / Деца учат английски език чрез игри и виртуални пътешествия

Деца учат английски език чрез игри и виртуални пътешествия

Иновативната образователна програма Funday.bg предлага обучение по английски език за деца от 5 до 12 годишна възраст. Тя се отличава със своята интерактивна методика на преподаване без учебни тетрадки и домашни, а под формата на игри, изкуство, спорт и виртуални пътешествия. Чрез тези методи програмата има за цел да развие способността на децата да общуват свободно на английски език.

 

“Обучението под формата на игра е иновативен модел, който постига отлични резултати не само при децата, а и при възрастните. Ученето чрез забавление е по-ефективно, защото премахва скуката в учебния процес, помага за по-добрата концентрация, както и за по-лесното и бързо запомняне на материала. Това си има и своето научно обяснение – когато ни е приятно, нашият организъм синтезира хормони на удоволствието като допамин и серотонин, които улесняват запомнянето и ученето. Ето защо в нашите занимания централна роля имат динамичните игри и забавните упражнения, които потапят децата в света на науката и приключенията” – споделя Елена Немцова, собственик на Funday.bg.

 

Разпределени на групи според тяхната възраст и езикова компетентност, всяка събота децата работят върху различна тема на седмицата като например как да живеем и да се храним здравословно, как да опазим природните ресурси и да рециклираме, кои са най-забележителните природните феномени и др. По този начин те надграждат енциклопедичните си познания по темата и обогатяват своята лексика на английски език. Изцяло в чуждоезикова среда децата практикуват и различни спортове според сезона като активно катерене, кунг фу, Kango Jumps, фехтовка и други. В резултат те не само усвояват свободно английски език, а и редица други умения, превръщащи ги в по-пълноценни личности.

 

Освен съботните занимания, Funday организира лятна програма и арт академия. В рамките на Funday summer adventure децата развиват своите познания с преподаватели – носители на езика, което им помага да започнат да мислят на английски и да го използват в своята ежедневна комуникация. Funday art academy от своя страна има за цел да развие въображението, таланта и интересите на децата в различни области на изкуството в рамките на 30 съботи в годината. Артистичните ателиета се провеждат изцяло на английски и с помощта на различни работилници, които въвеждат малките творци в света на актьорското майсторство, музиката, изобразителното изкуство, графичния дизайн, както и съвременния танц и балет.

 

Програмата разполага с висококвалифицирани преподаватели от Великобритания и Америка, които са естествени носители на езика и предразполагат децата да се отпуснат и да общуват свободно. В рамките на артистичните ателиета с тях работят едни от най-ярките специалисти в артистичните среди.


Автор: Entrepreneur Team