Начало / All / BESCO се обяви твърдо против забраната на Airbnb

BESCO се обяви твърдо против забраната на Airbnb

BESCO-conference-1-1024x576

Българската стартъп асоциация BESCO се обяви против предложенията за промени в Закона за туризма, които забраняват платформите от типа на Airbnb. Според нея подобна промяна ще нанесе сериозни вреди върху бизнеса, свързаните индустрии и върху немалко хора в България.

Вкарването на законодателни промени в последния момент и решаването им в рамките на два дни е лоша практика, която не позволява да се постигнат максимални резултати“, обяви Добромир Иванов, председател на предприемаческата организация. „Призоваваме да се изтегли настоящото предложение и да се формира работна група с всички заинтересовани лица, която да изработи работеща регулация“, допълни той.

Според стартър асоциацията някои от проблемите, които държавата може да има с платформи за краткосрочно отдаване под наем на стаи, апартаменти или къщи през онлайн платформи като Airbnb, Booking.com и други, могат да се решат и без законодателни промени. Най-лесният начин за потенциалното избягване на плащане на данъци е интеграцията на интерфейса на Националната агенция по приходи (НАП) с тази на сайтовете, например.

Вижте повече в технологичния сайт Techtrends.bg.


Автор: Entrepreneur Team