Начало / Новини / Образователният стартъп Myeducationclub стъпва на руския пазар

Образователният стартъп Myeducationclub стъпва на руския пазар

Myeducationclub (1)Първата по рода си социална мрежа за образование Myeducationclub, създадена от българи, стъпи на руския пазар. Потребителите в сайта могат да споделят своите знания и умения с други хора със сходни интереси. Тази възможност вече е достъпна и за руските потребители на адрес www.myeducationclub.ru. Чрез платформата могат да се споделят знания в редица области – предприемачество, дигитален маркетинг, уеб разработка, бизнес управление, стартиране на бизнес, оптимизация за търсачки и др. Освен тях силно са застъпени и традиционни образователни дисциплини като математика, история, география, български език, както и в неформални области на познанието като готвене, свирене на музикален инструмент, шиене, бродиране или дори шахмат.

 

Първата у нас мрежа за споделено обучение досега беше достъпна на български и на английски език. Членовете на платформата вече наброяват над 700 души. На практика тя е част от бързо – развиващия се сегмент “икономика на споделянето”, който включва разнообразни проекти за споделяне на жилища, предмети, ресурси, време, знание и т.н. Със старта на Myeducationclub беше създаден цял нов подсегмент – „споделено образование“.

 

Междувременно стартиращият проект спечели и първата си рискова инвестиция в размер на 50 хиляди евро от български физически лица (т.нар. “бизнес ангели”), което ще й позволи да ускори развитието си, добавяйки нови функционалности и разширявайки своята потребителска база.

 

У нас екипът на Myeducationclub стартира и една полезна инициатива в подкрепа на други стартиращи предприемачи – поредица от срещи между стартъпи и представители на Българска стопанска камара (БСК). За да улесни възнаграждението за споделянето на знания, проектът въвежда и собствена виртуална валута (точки), която се натрупва в сметката на потребителите, споделящи активно своите знания. Всеки нов потребител получава още с регистрирането си в сайта 5 точки безплатно, които може да обмени срещу нови знания и умения. Ако предаде своите знания на друг член на платформата пък, той може да получи нови точки.


Автор: Entrepreneur Team