Начало / All / Как мисли инвеститорът – хак гайд (Инфографика)

Как мисли инвеститорът – хак гайд (Инфографика)

Ако знаем как инвеститорите мислят ще ни бъде много по-лесно да комуникираме и преговаряме с тях. НО инвеститорите мислят и действат много различно от всички нас – те имат изключителна интуиция и усещане за хората, които срещат; В повечето случаи не отговарят на имейл запитвания; Приближават се към вашия стартъп, когато и други инвеститори започнат да го правят и като цяло около тях има мистерия, която много харесваме, но малцина от нас разбират.

Едно от нещата, които задължително трябва да имате предвид при преговори с инвеститори, е че те инвестират в стартъпи за да печелят пари – на края на деня, това е най-важно за тях. Това означава, че вие трябва да им покажете как тази тяхна цел може да бъде изпълнена чрез инвестиция във вашата компания – какъв е потенциала ви за растеж, каква е тенденцията на пазара, защо точно вашият продукт или услуга ще им донесе възвръщаемостта, която те целят?

За да навлезете в по-дълбоко разбиране на начина, по който инвеститорите взимат решения, ви представяме инфографиката на нашите колеги от Funders and Founders, изработена спрямо едно от есетата на Paul Graham, свързано с инвеститорите.

the-hackers-guide-to-investors-infographic

Подкрепете ни, споделете тази статия със своите приятели! : )

Infographic credit: FundersandFounders

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.