Начало / All / Смелчага, милиардер, предприемач – Ричард Брансън (Видео)

Смелчага, милиардер, предприемач – Ричард Брансън (Видео)

Продължаваме видео рубриката като ви представяме световните предприемачи, изградили от нулата компании, които допринасят за световното развитие.

В тази статия обръщаме внимание на Ричард Брансън – милиардер, създател на марката Virgin, която съдържа повече от 400 компании, опериращи в най-различни сфери – авиация, хотелиерство, телекомуникации, космически полети и много други.

Предприемаческата кариера на Ричард Брансън започва още на 15, когато в Обединеното кралство стартира хартиеното студентското списание „Student“. В последствие продължава с бизнес за продажба на музикални записи и магазин за плочи. Бива арестуван за избягване на данъци, но родителите му ипотекират къщата, в която живеят, за да платят гаранцията.

Ричард Брансън е известен като смелчага и човек, който се забавлява правейки бизнес. Предприема големи рискове по пътя – както за бизнеса, така и за живота си. През годините има редица провалени компании – за сватбени услуги, бельо, кока-кола, женски гримове, социална мрежа и други. Това, обаче, изглежда, че не го притеснява, имайки предвид 15-милиардния приход на Virgin Group за 2012 година.

Насладете се на целия документален филм за живота на Ричард Брансън!

Споделете тази статия със своите приятели, за да вдъхнови и тях.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.