Начало / All / Историята на двамата гении от Google (Видео)

Историята на двамата гении от Google (Видео)

Всички използваме услуга, създадена от двама абсолютни компютърни гении – Лари Пейдж и Сергей Брин. Google е онлайн търсачката, през която минават зашеметяващите 3.5 млрд. търсения на ден, което прави приблизително 1.2 трилиона на година. Но Google далеч не е просто най-добрата търсеща машина, позната на човека – огромната компания притежава и развива стотици други проекти в най-различни сфери като: роботика, картографиране и навигации, статистика, операционни системи, мобилни апликации, компютърни конфигурации, смартфони, контактни лещи и много други.

Днес технологичен гигант с отчетени приходи за 2013 г. в размер на $59 млрд., компанията бива стартирана през 1996 г. като изследователски проект от Лари Пейдж и Сергей Брин – на пръв поглед обикновени студенти, които впоследствие правят революция в начина, по който днес използваме интернет.

Документалният филм, който ви предлагаме, дава поглед към живота и работата на Лари и Сергей. Как стартират Google? Какви трудности срещат и как се справят с тях? – вижте във видеото по-долу:

 Споделете тази статия със своите приятели, за да вдъхнови повече хора. 


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.