Начало / All / След големия успех на първи сезон, Start It Smart Преакселератор отваря втори

След големия успех на първи сезон, Start It Smart Преакселератор отваря втори

След големия успех на първи сезон, Start It Smart Преакселератор отваря втори

Помните ли тази статия: Start It Smart стартира първия Преакселератор в Югоизточна Европа? Да, статията, с която обявихме старта на първата Преакселераторска програма в Югоизточна Европа – Start It Smart | Pre-Accelerator.

Първият сезон приключи, при това доста успешно както разбрахме на т.нар. Demo Day – екипите на компаниите, вече имат добре оформена концепция за своето бъдещо развитие, правят бета тестове на своите продукти с бъдещи клиенти, а някои от тях вече реализират и продажби.

На края на тази статия можете да видите описанията на стартъпите, които излизат от програмата на Start It Smart.

Апликационният прозорец за втори сезон е вече отворен

Ооо, да хората с бизнес идеи отново имат шанс да се включат в Преакселераторската програма на Start It Smart. Финалният срок за кандидатстване е 06.07.2014, а самата програма започва през средата на септември месец.

Можете да попълните своята апликационна форма >>ТУК<<

Нека отново кажем какво е Start It Smart Pre-Accelerator

Start It Smart описва Преакселераторската си програма по следния начин:

Start It Smart | Pre-Accelerator е интензивна 10-седмична програма, предоставяща всички необходими знания, умения и ресурси, чрез които вашият startup ще се подготви за следващата стъпка – влизане в акселератор, намиране на инвеститор или директно излизане на пазара.

Като цяло преакселераторите са насочени към т. нар. “first time entrepreneurs” или стартиращи предприемачи/хора с идеи за иновативен бизнес. Освен идеи, тези хора имат и голяма мотивация и инициативност. Това, което нямат, обаче, са опит и знания в сферата на предприемачеството. Тук се намесват преакселераторите, които под формата на интензивна програма предоставят обучения, знания, възможност за среща с ментори и други полезни инструменти с цел предприемачите да създадат своите компании по-качествено и по-бързо. Целта на преакселераторските програми е да подготви стартъпите за успешно набиране на първоначални инвестиции (акселератор или бизнес ангел) или директно излизане на пазара

Кандидатствай със своята бизнес идея в новия сезон на Start It Smart Pre-Accelerator

Списък на стартъпите от парви сезон на Start It Smart | Pre-Accelerator

 • Jobzeeker: нов тип портал, фокусиран да служи на търсещите работа. Проектът ще установим бизнес модел, базиран на ниска цена за масов потребител, който се поддържа от уеб базирано приложение.Предвиждат се 3 ключови уникални функционалности: Актуализации до кандидатите за стъпките на процеса по подбор, лично класиране на кандидата по определени компетенции и позициониране на заплатата  му.
 • Playmore: мобилно приложение, което свързва хората чрез спорта. Показва потенциални партньори за избран от вас спорт и местоположение. Фокусът е върху лесното намиране на партньор и възможността за съвместно спортуване. Приложението предлага филтриране на партнъори  по различни критерии като практикуван спорт, пол и местоположение.
 • Praktrik: проектиране и произвеждане на IQ мебели, вдъхновени от “burr puzzles”.  Използват се изцяло естествени материали и се създават предпоставка за интерактивност във вашия дом.  Потребители могат да разчитат на нестандартен дизайн и дом,обзаведен без никакво желязо.
 • 7 Steps: доставка за дома и офиса на здравословна и вкусна храна от кухни, в които готвят баби. Философията на идеята цели да събере и съхрани традициите на българската кулинария в графичен и видео формат с баби от различни краища на България и да припомни вкуса на истинските неща. Следващата крачка е създаване на заведение, където готвачите са баби.
 • TheVideonaut: онлайн платформа, на която компании имащи нужда от видео и анимационни услуги ( motion graphics, stop motion, video, 3D, classic animation, etc.), ще намират фрийлансъри / хора на свободна практика /, които предоставят такива услуги. Проектът ще работи основно с малкия и среден бизнес и startup-и, тъй като те са отворени към онлайн реклама и иновации.
 • SounDna: уеб платформа за хора, интересуващи се и/или занимаващи се с музика. Проектът предлага необходимото за създаването, разработването и финализирането на професионална музикална творба за броени часове. Сайтът изгражда иновативна мрежа от потребители, които предлагат различни продукти и услуги на определена цена.
 • lfArduino: Arduino e малка платка, снабдена с микроконтролери, входове и изходи. Благодарение на системата „отворен код”, тя може да се програмира чрез езика Processing и да обработва данните от входа и да ги изкарва на изхода. Така се създават най-разнообразни проекти- от контролери за компютърни игри до ходещи роботи, снабдени с измервателна апаратура.
 • Digital Healthrecord: електронен здравен профил на пациента. Целта е да се създаде сайт и мобилно приложениe, на които да се качва цялатa медицинска информация за всеки отделен пациент в България. Чрез чат ще се създаде мрежа между пациенти и лекари. В момента няма сайт или програма, които да обединяват тези функции в едно. Идеята е да се улеснят лекари и пациенти.
 • Inox.bg: платформа, обслужваща всички индустриални сектори, работещи с неръждаема стомана по цялото протежение на нейната употреба. Това е мястото, където Ви намират търсещите клиенти, откривате с лекота най-подходящите доставчици и правите бизнеса си по-печеливш.
 • WiZeCall: приложение за мобилни телефони, позволяващо на потребителите да проверяват възможността или статуса на отсрещната страна да разговаря по телефона, както и по време на звъненето да показват темата и/или приоритета на желания за провеждане разговор.
 • Dextrophobia Rooms: физически помещения, в които след резервация, отбори от 2-ма до 5-ма души са заключени и в рамките на един час. Те трябва да решат всички загадки, пъзели и мистерии в стаята, за да могат да излязат. Стаите са подходящи за хора с интерес към интелектуални игри, куиз вечери и board games.
 • CR Code: целта на Culture Responsive Code е да популяризира работата на млади български артисти и паралелно да им предостави нови изложбени пространства, които да служат за ново поле за рекламни кампании на бизнеса. Тази цел ще бъде постигната чрез изготвяне както на специална онлайн платформа, така и чрез креативни офлайн форми. Ако вие не дойдете при изкуството, изкуството ще дойде при вас.
 • The Generation: документален трансмедиен сериал, изобразяващ живота на младите хора. Всеки епизод съдържа хиперлинкове, представящи интересни възможности: различна сюжетна линия, иновативно продуктово позициониране и рекламни клипове във формата на игра. Концепцията и структура на проекта, определят като основен таргет хората на възраст между 18-35г.
 • Fleezor: онлайн платформа, позволяваща на потребителите да открият своя собствена спестовна сметка за фиксиран период. Те ще могат да я зареждат по иновативен начин, докато пазаруват в онлайн или обикновени магазини, които са партньори на проекта. Партньорите ще могат да рекламират напълно безплатно продуктитеси в уеб сайта и мобилното приложение на Fleezor.

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.