Начало / Новини / Startup Weekend в морската столица

Startup Weekend в морската столица

Startup Weekend Varna 2014

За втора поредна година морската столица e домакин на събитието Startup Weekend, което ще се проведе от 30 май до 1 юни.

Startup Weekend е сред най-популярните и работещи инициативи за стартиране на бизнес. Събития по този формат се провеждат всеки уикенд в различни точки на света – от Лос Анджелис до Пекин.

„След големия успех на събитието миналата година, сме си поставили цел да съумеем да реализираме повече от един проект в международен план, както и да привлечем водещи международни компании за тази инициатива.“, казват организаторите на събитието.

Голям миналогодишен успех на Startup Weekend Varna

Събитието е с идеална цел, не генерира печалба за организаторите и спонсорите, като резултатите за тях са само имиджови и морални! Формата дава възможности за изграждане на партньорства и презентиране на потенциални проекти пред участниците.

След отличното представяне на миналогодишния победител в състезанието и отпуснатото финансиране от най-престижния инвестиционен фонд в света “Y Соmbinator”  в размер на $100 000, тази година вниманието на инвестиционните компании и медиите ще е по-интензивно, защото е ясно че Варна има потенциал за креативност и идеи.

Подкрепени от…

Инициативата е подкрепена и от Община Варна, като част от кандидатурата на Варна за “Европейска младежка столица 2017”, което допълнително ще даде тежест на самото събитие и каузата зад която застава.

Формата на мероприятието предполага по-голям интерес от представители на ИТ индустрията, затова и на първо място идеята на организаторите от 158 ООД, Beehive – Споделено Работно Място Варна, Varna lab, NewBiz и Център за Изобретатели и Предприемачи е да се даде шанс на по-малки фирми и лица да покажат своите възможности и капацитет.

Потвърдени спонсори на събитието за втора поредна година ще бъдат:

Grandmall, 158 ООД, ICN.bg, Варна на младите, Община Варна, Microsoft, Econt, AltScale

Спонсори под формата на инвестиции в проекти от събитието :

  • LAUNCHub

Специална награда на LAUNCHub

Директна покана за интервю сесия от LAUNCHub (стъпка 2 от преселекцията), с което кандидатът има шанс да присъства на техния „Дълъг уикенд“. След успешна селекция, присъстващите на „Дългия уикенд“ ще получат ценни съвети от коучовете и менторите на компанията за това как да подготвят презентация си, за да получат финансиране от инвеститорския комитет на LAUNCHub.

*LAUNCHub (Launch hub) e Seed & Acceleration фонд, подкрепен с менторска програма, който инвестира общо 9 милиона EUR в стартиращи компании, предимно от сектора на информационните и комуникационни технологии, от България и региона.

  • VoiVoda Ventures
  • Eleven Startup Accelerator

Регистрация

Събитието ще е отворено за записване на страницата на varna.startupweekend.org , като броят на участниците е лимитиран до 125.

Организаторите на събитието са подготвили и обучителен курс по предприемачество през месец юни, за да подготвят младите предприемачи със стартирани проекти за срещата им с инвеститори или реализацията на проектите им в бъдеще.

С промокод: Entrepreneur.bg, получавате 10% отстъпка от билета за събитието.

Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.