Начало / All / Българският стартъп Stepsss със стипендия за Singularity University в Силициевата долина

Българският стартъп Stepsss със стипендия за Singularity University в Силициевата долина

Българският стартъп Stepsss със стипендия за Singularity University в Силициевата долина
Стефан Иванов, един от основателите на Stepsss.

Имаме удоволствието да ви съобщим, че българският стартъп Stepsss, се нареди на челно място в състезанието Global Impact Competition за Централна и Източна Европа, по инициатива на Singularity University. Стефан Иванов, един от основателите на Stepsss, спечели една от двете стипендии за лятната програма Graduate Studies Program (GSP) на Singularity University в Силициевата долина.

Global Impact Competition (GIC)

Предизвикателството на състезанието бе да се намерят проекти, насочени към подобряването на живота на най-малко 1 млн. души в Централна и Източна Европа, използвайки ускоряващи технологии за справянето с най – трудните проблеми.

В тазгодишната глобална надпревара взеха участие над 130 проекта от 13 страни в Централна и Източна Европа. На финалите, проведени март 2014 г. в Будапеща, бяха избрани двама победители, сред които и основателят на Stepsss, Стефан Иванов, от общо осем финалисти.

Проектът Stepsss

Stepsss е плод на съвместната работа на петима млади българи. Изобретението представлява „умен” чифт стелки с вградени сензори, които позволяват проследяването начина на ходене и натоварването на краката в реално време. Получените данни се изпращат на мобилното устройство и от тях се извличат характеристики, позволяващи на човек да анализира начина си на стъпване, с цел неговото усъвършенстване. Същевременно данните се проверяват за предпоставки към преумора и контузии, като потребителят се уведомява своевременно за ситуацията със стремежа за намаляване на риска от травми.

Singularity University (SU)

Университетът SU е централна дестинация за учени, изследователи, предприемачи, ръководители и държавни служители, базиран в Изследователския Парк на НАСА, в Силициевата долина.

Мисията на SU е да събере, образова и вдъхнови ново поколение от лидери, които се стремят да използват напреднали технологии за справяне с големите предизвикателства на човечеството.

Водещата програма на университета е Graduate Studies Program (GSP), който действа като платформа за превръщането на новаторските идеи в конкретни действия. По време на курса студентите работят рамо до рамо с най – големите имена на Долината.

Успех!


Автор: Жале Каплан

Жале Каплан
Жале е амбициозен „заек” в голямото семейство на предприемачеството, стажант в Entrepreneur.bg и студент по журналистика.Тя е привърженик на здравословното хранене, активния начин на живот и забавленията с готини приятели. Целта й е да се развие в писането, да отразява събитията по света и да се научи да свири на музикален инструмент. Жале вярва, че доброто ще надделее...