Начало / All / Нови по-добри условия за финансиране в седмия прозорец на Eleven

Нови по-добри условия за финансиране в седмия прозорец на Eleven

Eleven отваря седми прозорец за кандидатстване с нови по-добри условия_2

Днес инвестиционният фонд Eleven отваря своя седми прозорец за кандидатстване, като този път предлага още по-изгодни условия за стартиращите компании. Новите екипи на акселератора ще получат финансиране от 25,000 евро срещу 8% дялово участие плюс 75,000 евро конвертируем заем, достъпен след първия месец на акселераторската програма. Възможността за допълнителна инвестиция от общо 200,000 евро се запазва.

Конвертируем заем

Конвертируем заем

Това e заем, който може да се преобразува в капитал при определени условия. Конвертируемият заем може да се върне или като заем с лихва или да се преобразува в дялово участие на инвеститора. По принцип е срочен, а конвертирането става при изпълнение на определени условия, например при включване на други инвеститори и т.н. За стартъпи на Eleven той е много удобен, защото така се предоставят по-големи финансови ресурси на по-ранен етап без допълнителни усложнения.

По-голяма гъвкавост

Новите условия са доста по-гъвкави и дават на компаниите още по-голям контрол върху размера на дела на фонда. Така процентът на Eleven ще зависи изцяло от развитието и оценката на компанията. Освен това новите условия позволяват на акселератора да инвестира в доста по-широк спектър от проекти, като хардуер и сложен софтуер като услуга (SaaS), които се нуждаят от по-голяма начална инвестиция.

Както досега, Eleven ще очаква избраните екипи да се присъединят към споделеното работно пространство на фонда в София за първите три месеца след финализиране на инвестицията, така че да могат да се възползват напълно от програмата, включваща менторство, обучения и семинари. В допълнение, времето, прекарано в София, ще интегрира стартиращите компании в регионалната екосистема и широката международна мрежа от контакти на Eleven.

До тук добре

От септември 2012 г. до момента Eleven е инвестирал над 4,5 милиона евро в 68 проекта, което го нарежда на челните места по брой финансирани екипи в Европа. В началото фондът прилагаше поетапен подход , като инвестираше два последователни транша от по 25,000 евро всеки в акселерираните компании, с опцията да предостави допълнителна до 150,000 евро сийд инвестиция. На 1 февруари 2014 акселераторът обяви Eleven 100 – паралелна програма за финансиране до 100,000 евро за по-напреднали компании, с възможност да се инвестират допълнително средства до общо 200,000 евро в проектите, които се развиват добре.

Кандидатствайте

Формата за кандидатстване за текущата програма на Eleven е достъпна онлайн на www.f6s.com/elevenS7, и ще бъде отворена до полунощ на 15 юни 2014 г. Процесът на подбор, включващ разглеждане на апликационните форми, интервюта, и презентации от финалистите пред разширения инвестиционен комитет на фонда, ще се случи през юли, а седмата група компании ще влезе в акселераторската програма през септември.

Повече за Eleven: Eleven за стартъпите, които имат най-голям шанс за инвестиция


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.