Начало / All / Намерете своя бизнес партньор в CoFounder.bg

Намерете своя бизнес партньор в CoFounder.bg

CoFounderbg

CoFounder.bg е първата по рода си социална платформа за предприемачи в България, която има за цел да ускори развитието на българската стартъп екосистема. Това е социална мрежа, свързваща хора с идеи с други хора с умения и помагаща на българските стартъп предприемачи в намирането на бизнес партньор или в откриването на нови перспективни проекти.

Регистрацията в CoFounder.bg е, и ще остане напълно безплатна за България.”, обещава Ясен Славов, създател на платформата.

Как и на кого може да помогне CoFounder.bg

Сайтът CoFounder.bg е проектиран така, че да помогне на всеки човек с предприемачески стремеж. Независимо дали някой има стартъп идея, търси проект, в който да се включи или просто има нужда от помощ за своя стартъп, той ще може да открие подходящите хора в платформата.  Може би сте чували за случаи (или дори сте изпадали в такива ситуации), в които опитен програмист създава много добра платформа, но няма умения за да я промотира на пазара. Или за икономист със знаменит замисъл за нов продукт, но за жалост без техническите умения за създаването му.

В България възможностите за networking са ограничени и затова решихме да съберем на едно място онлайн всички предприемачи, които могат да предложат уменията си или които търсят допълнение към своите екипи.”, коментира Ясен.

Функционалностите

Целта на платформата е да улесни комуникацията между предприемачите. След регистрация всеки потребител има възможността да се свързва с други предприемачи, да публикува проекти, за които търси специалисти или партньори, а също така и да кандидатства за обявени позиции по вече съществуващи проекти. За да отсее точните хора с точните умения, собственикът на даден проект има възможност да зададе въпроси, които да станат част от процеса на кандидатстване и да изпълняват ролята на виртуално интервю.

Освен това всеки профил е снабден с GISAT2 модул, който има за цел да изгради представа за индивидуалността на човек, а не само за професионалните му умения. Приложението му се изразява в полагане на изпит, който оценява способността на кандидатите за генериране на идеи, поемане на рискове, инициативност и комуникативност.

Бъдещето

В момента над 100 потребители с различна професионална насоченост използват платформата.

Фактът, че виждаме огромен интерес към инициативата и ежедневни нови регистрации, може само да ни радва. Целта ни е в близко бъдеще CoFounder.bg да се превърне в централната точка за предприемачески нетуъркинг в България.”, ентусиазирано обобщава Ясен.

Споделяме новината за тази платформа с вас, защото може да се окаже полезна за реализирането на вашите идеи. CoFounder.bg е стартиращ проект и затова обратната връзка от всеки би била от голяма полза : )

Моля, дайте своето мнение в коментарите и ни кажете какво мислите, за да могат създателите и да я подобрят.


Автор: Редакторски Екип

Редакторски Екип
Редакторският екип на Entrepreneur.bg е съставен от млади, амбициозни и креативни хора. Целта му е да информира читателите на Entrepreneur.bg за интересните неща, случващи се около българското и световно предприемачество.