Начало / За стартиращи / Bosch Digital стартира втори сезон на Bosch Startup Harbour в България

Bosch Digital стартира втори сезон на Bosch Startup Harbour в България

Bosch_StartupHarbour_Deadline_BG

След успешния старт на акселераторската програма през 2022 година, второто издание ще търси стартъпи в 5 направления

 

Bosch Startup Harbour, стартъп акселераторскатa програмa на Бош, започва втори сезон в България през тази година. Тя се реализира чрез Bosch Digital – звеното на Бош за проекти от най-ново поколение в областта на Интернет на нещата (IoT), изкуствения интелект (AIoT) и дигитализацията.

Основният фокус на Bosch Startup Harbour са начинаещите технологични стартъпи. Програмата свързва прохождащите компании със специалисти от различни звена в Бош, като по този начин цели да им помогне по-бързо да разработят и валидират своите предложения. Акселераторът включва различен вид менторство, коучинг, достъп до бизнес ноу-хау, както и възможност за работа по реални проекти на Група Бош.

През тази година Bosch Startup Harbour се фокусира върху следните области, в които стартъпите могат да кандидатстват: 

  • Иновации, базирани на Generative AI и Synthetic Data;
  • Усъвършенстване на обучения и тренинги чрез GenerativeAI;
  • Extended Reality (Разширена Реалност) в софтуерните разработки за автономно шофиране;
  • Смарт сензорни технологии за проследяване на движения и тяхното представяне в Metaverse;
  • Дигитализация в производството. 

Оценявайки потенциала на стартъп екосистемата в региона и виждайки успеха на програмата в България, през тази година Bosch Startup Harbour ще отвори врати и за прохождащи компании в Сърбия.

„Първото издание на Bosch Startup Harbour беше много успешно за нас – българският стартъп пазар се оказа „жаден“ за такива програми. Получихме над 20 много качествени кандидатури, а два от родните ни стартъпи бяха избрани за участие след внимателна селекция. Надяваме се, че тази година програмата ще бъде още по-успешна. Влизаме и в Сърбия, с което смятам, че ще засилим позицията си в региона като компания, която подпомага иновациите и стимулира развитието на индустрията“,  коментира Синиша Джукич, генерален мениджър на Bosch Digital България. 

Българските стартъпи, които станаха част от Bosch Startup Harbour през 2022 година, са Efemarai и QuarkXR. Те разработват решения в областта на Machine Learning и Extended Reality.

Периодът за кандидатстване в Bosch Startup Harbour е до 30 септември 2023 година.


Автор: Entrepreneur Team