Начало / All / За първи път на Балканите едно събитие представя електронната търговия на бъдещето

За първи път на Балканите едно събитие представя електронната търговия на бъдещето

Daniel Biran_FB IG

Balkan eCommerce Summit събира лектори от всички балкански държави, както и гости от цяла Европа, за да очертаят тенденциите в онлайн бизнеса, които всеки електронен търговец да приложи в България и съседните страни

 

Даниел Биран, ръководител на екипа за бизнес развитие за глобални пазари на eBay, ще открие лекционната част на Balkan eCommerce Summit – иновативно събитие в областта на електронна търговия, което ще се проведе в София.

Мащабният двудневен форум, който ще се състои на 4-5 април в София Тех Парк, ще събере на едно място представители на онлайн бизнеса от целия Балкански полуостров. На конференцията ще присъстват повече от 450 собственици на магазини за онлайн търговия, логистични експерти и предприемачи от 12 държави.

Основната цел на събитието е да насърчи развитието на електронната търговия на Балканите и да помогне на присъстващите на форума да създадат и развият успешен онлайн бизнес в региона. Гостите на Balkan eCommerce Summit ще имат възможност да се запознаят с най-актуалните тенденции в сектора и да се срещнат с едни от най-големите лидери и експерти в бранша.

Balkan eCommerce Summit ще се откроява с три основни теми на съдържанието: Първото направление е свързано с новите тенденции в сферата като Live Shopping, начини за развитие на онлайн бизнеса посредством световни маркетплейс платформи като eBay и други новости на пазара. Второто направление е свързано с дискусионните панели на теми като: маркетингови стратегии при трансгранична търговия, инструменти за подобряване на продажбите, трансгранични логистични решения и други. Последната трета насока на съдържанието е посветена на ключовите тенденции на всеки един от пазарите на Балканите. В тази част на форума гостите ще видят на сцената представители на браншови организации и пазарни лидери, които ще представят подробни презентации, проследяващи спецификите на отделните пазари в региона и поведението на потребители им. Всички лектори ще споделят практически опит от своята сфера на компетенция, с фокус върху най-полезните и перспективни дигитални решения, които да помогнат на компаниите да продават в повече от една държави.

На 4 април Даниел Биран от eBay ще говори по темата „Как глобалните търговски платформи могат да помогнат на балканския бизнес да расте“ (How can global marketplaces help Balkan businesses grow).  Биран и нейният екип отговарят за подпомагането на прехода на малки и средни предприятия към „дигитален” износ. Те създават индивидуални решения, професионални обучения и стратегически партньорства, за да подкрепят продавачите в eBay в разрастването на бизнеса им.

Веднага след нейната лекция на сцената ще се качи Петър Йевтич – водещ екипа за глобална електронна търговия в Httpool – официалният партньор по продажбите на Facebook на няколко континента. Петър ще говори на темата „Важни насоки за работа при конвергирана електронна търговия на различни пазари”. Петър е водещ експерт в консултирането на различни сегменти компании от гледна точка на бизнес развитие на нови пазари.

Част от останалите лекции и дискусии в рамките на събитието включват:

  • Високотехнологични решения за екомерс – дискусия с Георги Георгиев oт Releva, Христо Радичев от Mediapost Hit Mail, Вера Иванова от Omnilinx, Даниел Николае  от  Innoship
  • Бъдещето е Live с Михай Манеску от Live
  • Презентация на румънския пазар с Андрей Раду – GPeC and Корнел Морков – FAN Courier
  • Вътрешни и трансгранични логистични решения за електронна търговия с Корнел Морков – FAN Courier Romania, Стефанов Економакос – Geniki Taxydromiki, Вихрен Бисет – euShipments Bulgaria, Влатко Пандев – Total Post Logistik North Macedonia, Богдан Колцериу – Frisbo
  • Маркетинг панел с участието на Збигинев Новицки от Bluerank, Георги Кандев – Netpeak Bulgaria, Йонут Мунтенео – WebDigital, Михай Винатору – DWF

„Това е иновативен и единствен по-рода си форум, който за първи път събира представители от всички балкански пазари на едно място. Всеки един участник в събитието ще може да се запознае с плюсовете и възможностите на различните пазари в региона, без да е необходимо да пътува до тези държави, като същевременно реализира нови ценни за своя бизнес познанства“, разкрива организаторът Никола Илчев от eCommerce Academy.

Освен с интригуващи гост лектори форумът се откроява и с мащабна експо зона. На нея могат да се срещнат най-добрите доставчици на услуги в сферата на електронна търговия от целия Балкански регион, които ще предоставят на гостите на Balkan eCommerce Summit готови решения за създаването и управлението на успешен международен онлайн бизнес.

Събитието е подкрепено от редица браншови организации, включително BESCO, Българска стопанска камара, Българо-Румънска Търговско-промишлена палата, Съюз за стопанска инициатива, Асоциациите за електронна търговия на Северна Македония, Хърватска, Босна и Херцеговина и др. IAB Bulgaria и CEE Digital Alliance също припознаха форума като полезен и ценен за своите членове.

Официалният език на Balkan eCommerce Summit е английският, а билетите  за конференцията са в продажба на интернет страницата на форума. На сайта и във фейсбук страницата на събитието можете да се запознаете детайлно с програмата, партньорите, лекторите и какво да очаквате.

balkan-partners


Автор: Entrepreneur Team