Начало / За напреднали / Payhawk открива ИТ партньорска програма за автоматизация и управление на фирмени разходи

Payhawk открива ИТ партньорска програма за автоматизация и управление на фирмени разходи

payhawk-launches-partner-program

  • Payhawk, първата българска компания с оценка от $1 млрд, стартира своята партньорска програма за разработка и внедряване на платежни инструменти.
  • Партньорската програма осигурява на клиентите на Payhawk достъп до мрежа от доверени партньори за дигитална трансформация и ИТ услуги, специализирани в интеграция и персонализация на ERP, HCM системи, счетоводни системи и други бизнес инструменти.
  • ИТ компаниите, които желаят да добавят Payhawk към портфолиото си, могат да кандидатстват от днес. Всеки партньор ще има ексклузивен достъп до програмен интерфейс за разработчици (Partners API) на Payhawk, ресурси за продажби и техническа поддръжка, както и стимули за споделяне на потенциални клиенти.

Payhawk, първата българска компания с оценка от $1 млрд., която съчетава корпоративни карти, банкови разплащания и автоматизиране на разходни в едно решение, днес обявява старта на своята партньорска програма. Новината идва след рекорден месец в който компанията обяви кредитни карти в САЩ и Обединеното кралство, и отбеляза ръст на приходите от 520% от началото на годината.

Програмата за разработка и внедряване на платежни инструменти предоставя на клиентите на Payhawk достъп до мрежа от доверени партньори за ИТ услуги и дигитална трансформация, специализирани в услуги за интеграция и персонализация на ERP, HCM системи, счетоводни системи и други бизнес инструменти. Партньорите ще получат ексклузивен достъп до програмен интерфейс за разработчици (Partners API) на Payhawk, ресурси за продажби и техническа поддръжка, както и стимули за споделяне на потенциални клиенти.

Според Payhawk, стартирането на партньорската програма за ИТ решения е в отговор на нарастващото търсене от страна на клиенти с цел разширяване обхвата на автоматизация и контрол върху фирмените разплащания.

Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, казва: “Стартирането на партньорската програма е естествено продължение на контролът и политиките, които предоставяме на финансови отдели за контрол и автоматизация на всички фирми и техните дружества в повече от 32 държави. Сега можем да изпълним много по-сложни изисквания за употреба и автоматизация в допълнение към съществуващите ERP системи. Изграждането на партньорства с доставчици на ИТ услуги, като например ERP интегратори, е от решаващо значение за нашите корпоративни клиенти. Радвам се да споделя, че компании като Discordia и Next Consult са страхотен пример за български компании, които успяват да постигат иновации на световно ниво.”

Официалното стартиране на програмата идва след  успешното прилагане на услугите в началото на годината. Чрез партньорски услуги, Payhawk помогна на няколко корпоративни клиенти да постигнат своите цели за повишена ефективност.

Цветомир Узунов, финансов директор на Discordia, клиент, използващ партньорските услуги на Payhawk, казва: “Discordia, една от най-бързо развиващите се транспортни и логистични компании в Европа, непрекъснато инвестира в иновации и технологии за да оптимизира процесите си и да увеличи производителността и опита на служителите. Целта ни е да оптимизираме и до голяма степен да автоматизираме управлението на разходите за нашите 1700 шофьори и над 300 души административен екип, като интегрираме Payhawk с нашата ERP система.”

Payhawk обяви и едно от първите си стратегически партньорства с Next Consult, бутикова консултантска компания с офиси в САЩ, Великобритания, Швейцария, Румъния и България, и клиенти в над 15 държави.

Орлин Дочев, управляващ съдружник в Next Consult, партньор на Payhawk, казва:

“В Next Consult винаги търсим нови начини да добавим стойност за нашите клиенти. Като член на партньорската програма за ИТ решения на Payhawk, вече можем да доставяме и интегрираме водещ на пазара инструмент за управление на разходите, който позволява на нашите клиенти да автоматизират задачи и да напредват в дигиталната си трансформация”.

Компаниите, които желаят да се присъединят към Програмата за партньори за ИТ решения и дигитална трансформация, трябва да се свържат с partners@payhawk.com.


Автор: Entrepreneur Team