Начало / Любопитно / Изкуствен интелект ще рисува картини по текст на предстоящия форум Тechniverse

Изкуствен интелект ще рисува картини по текст на предстоящия форум Тechniverse

ТECHNIVERSE

Форумът Тechniverse ни учи как да заснемаме триизмерно видео и как се четат автомобилни сензори на състезание по сглобяване на сървъри и урок по дигитални карти

 

Как изкуствен интелект ще рисува картини по текст, как се заснема триизмерно видео и как работят сензорите на автомобилите от 21 век – това са само някои от акцентите в предстоящото технологично събитие от нов вид – „Тechniverse: Завръщане в бъдещето”. То е насрочено за 2 октомври, с начало 10 ч. и програма чак до полунощ в Маймунарника (алеята над колодрум „Сердика”, в парк „Борисова градина”, гр. София). Очаква ни практическа среща с технологии, наука, творчество и развлеченията в една по-разчупена обстановка. Достъпът е свободен – за участие се регистрирайте на techniverse.bg.

“Създаваме Тechniverse като едно събитие за специалисти и визионери, подготвено от знаещите и можещите в областта на информационните технологии. В него хора от различни иновативни среди се включват за общи занимания, в които се запознават в пряк опит с някои от най-футуристичните технологични нововъведения на нашето време. През последните десетилетия дигитализацията е в основата на огромен брой значими промени в обществото ни. А на този форум поставяме фокуса върху онези тенденции и технологии, които са излезли от лабораториите и вече променят живота ни” – споделя Георги Пенков, организатор на събитието.

Тechniverse привлича посетителите, създавайки условия за креативна съвместна работа и взаимодействие под формата на работилници и дискусии.  Акцент в събитието са темите, подбрани от Digital Lights, за всичко свързано със създаване на софтуер за придвижване и автомобили, както и оптимално планиране на маршрути.

Събитието е подходящо за хора с интереси към STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics), които се вълнуват от инженерна работа и вярват в магията на технологиите. За всички, които виждат научните постижения като „полет на мисълта” и възприемат технологиите като съюзник, а не като заплаха или враг.

Организаторите готвят богата програма със занимания в три направления.

Първото направление се фокусира върху творчеството и изкуствата и включва занимания, свързани с музика, звук, невронни мрежи и графика. Сред тях са дейности като рисуване по текст с изкуствен интелект, смесване на музика и видео на живо, създаване на звук с т.нар. модуларни синтезатори и тракери.

Вторият панел е посветен на инженерната среда и вградените устройства. Включва практическа среща със специализираната магистрала за данни, по която се движат вътрешните команди и известия в автомобилите на 21-ви век, работилница за заснемане на тримерно видео и снимки, състезание по сглобяване на сървър и др.

Третото направление ни среща с неочакваната страна на софтуера. Тук можете да участвате в работилница по създаване на дигитални карти от общодостъпни данни, създаване на shader програми за видеокарта, да се запознаете с програмирането на RISC-V и др.

Организаторите информират, че след приключване на всички занимания по хардуер, софтуер и дигитални изкуства, събитието ще завърши с прожекция на тримерни видеа и парти до полунощ.

„Не сме спирали да възприемаме приложенията на науката като чудеса. Харесваме да държим технологиите в ръка, да виждаме красотата създадена с тях и дори да ги чуваме. Представяме си свят, в който те правят нововъведенията широко достъпни за всички и създават условия за творческа изява и личностно развитие“ – допълва още  Пенков.

В програмата на Тechniverse не е предвидена лекционна част, а само преки занимания. Така се скъсява разстоянието между слушател и водещи и се повишава интересът към приложната страна. Всички активности са планирани на открито в Борисовата градина и се водят от доказани в своята област специалисти. В случай на нестабилно време е предвидена зала.

За повече информация:

https://techniverse.bg/programa/

https://fb.me/e/2BnFDUVXp

https://www.linkedin.com/events/6975122469976190976/about/


Автор: Entrepreneur Team