Начало / За стартиращи / Flip отбелязва пускането на iPhone 14 с нестандартна акция в Калифорния

Flip отбелязва пускането на iPhone 14 с нестандартна акция в Калифорния

Flip Relaunch_Apple campus 1

Платформата за употребявани и сервизирани телефони окуражава хората да дават втори живот на електрониката

 

  • По време на премиерата на новия iPhone 14, Flip показа специално съобщение пред централата на Apple в Купертино, Калифорния;
  • За по-малко от три месеца от стартирането на платформата в България над 2000 клиенти вече са се възползвали от многобройните й предимства.

 

Технологичният стартъп Flip, който купува, сервизира и продава смартфони онлайн, трансформира пускането на новия iPhone 14 в „повторна премиера”.

На 7 септември, по време на представянето на последния модел смартфон на Apple, Flip показа съобщение пред централата на американския технологичен гигант в Купертино, Калифорния, отбелязвайки, че вече наличните на пазара модели могат да бъдат закупени на много по-добри цени от потребителите.

Докато в централата на Apple в Купертино течеше премиерата на iPhone 14, камион с огромен LED екран обикаляше отпред и на него се изписваха послания като: „Вече празнуваме рестартирането“, „Това не е премиера. Това е повторна премиера за използвани телефони“ или „Моделът е просто число“. Целта на акцията бе да насърчи потребителите да бъдат по-съобразителни по отношение опазването на околната среда и да купуват сервизирани смартфони в отлично състояние, избирайки от стотиците вече съществуващи модели.

Същите съобщения бяха показани и на прочутите рекламни екрани на Таймс Скуеър, Ню Йорк. Послания като „Празнуваме втория живот на по-стари модели на по-добра цена“ привличаха вниманието на минувачите в сърцето на Голямата ябълка.

„Подкрепяме кръговата икономика, така че пускането на новия iPhone 14 беше идеалният момент да насърчим потребителите да изберат умния начин да пазаруват мобилни устройства, особено след като изборът на сервизиран смартфон е по-устойчив както за техния джоб, така и за планетата“, казаха основателите на Flip – румънците Джордж Морояну, Алин Лука и Алекс Бургелия.

През първата половина на 2022 г. Flip отчита фискална стойност 3 пъти по-висока от тази за същия период на миналата година. За по-малко от три месеца от стартирането на платформата в България над 2000 клиенти вече са се възползвали от многобройните й предимства, а на румънския пазар потребителите са над 100 000. Телефоните на Apple са най-популярният избор на уебсайта в двете страни.

„Енергията и отношението на Flip отговарят на тези на новия дигитален свят, където всичко не само трябва да е бързо, удобно и достъпно, но и устойчиво, с грижа за природата”, допълва Ивайло Нецов, генерален мениджър на компанията за България. „Амбицията ни е чрез Flip да трансформираме пазара на употребявани и сервизирани телефони, защото вярваме, че всеки би трябвало да може да си позволи качествен и стилен смартфон на добра цена. Това е основната цел и в плановете ни за разширяване и утвърждаването ни като лидери на пазара на сервизирана електроника в Централна и Източна Европа.”

Flip е част от групата на еMAG и започна дейност в България през юни тази година чрез сайта www.flip.bg, а в близко бъдеще планира да стартира и в Унгария.


Автор: Entrepreneur Team