Начало / Новини / Какво да имате предвид, когато купувате компактен трактор

Какво да имате предвид, когато купувате компактен трактор

koritsa0987

Може би се чудите какво трябва да направите, преди да закупите първия си компактен трактор. Решението може да бъде много трудно. Защо? Защото не всички трактори са създадени еднакви. Някои имат повече конски сили от други, някои струват повече от други, а някои просто няма да ви бъдат от полза за вашето стопанство.

Ако купувате трактор за първи път, трябва да проучите доста фактори. Изобилието от малки трактори е голямо, така че имате предвид нашите съвети, за да направите най-добрата възможна покупка. 

Най-важното е да отделите време, за да направите списък за какво ще използвате вашия трактор. Освен това трябва да помислите какъв е вашият бюджет, за лична употреба ли ще използвате трактора или ще обработвате чужда земя, ще трябва ли тракторът да тегли или да превозва тежки товари, ще върви ли по стръмен терен, което ще изисква допълнителна мощност и т.н.

Конските сили на трактора трябва да съответстват на задачите, които ще изпълнява. Ако ще го използвате за по-лека работа, то до 40 конски сили ще са ви от полза. Но ако търсите по-тежко оборудване, с което да извършвате оран или да теглите ремаркета, тогава ще искате да инвестирате в модел, предлагащ над 50 конски сили. В зависимост от това колко тежко искате да вдигнете и колко искате да теглите ще определи колко конски сили ще ви трябват.

Вземете под внимание и големината на терена, който ще обработвате и вида на земята. Например, ако ще работите на равни терени с малко дървета и малко или никакви хълмове, тогава трактор с около 22 конски сили може да е достатъчен. Ако пък теренът е по-труден, има много камъни или големи дървесни корени, тогава машина с 30-50 коня би ви свършила чудесна работа. Видът на почвата е важен също – дали тя е камениста, песъчлива или глинена. Когато обмисляте колко работно натоварване ще имате, имайте предвид да не подценявате необходимото количество сила. Скоростта на вашия трактор варира в зависимост от конските сили.

Един компактен трактор има възможност да бъде оборудван с различни прикачни устройства, които да улеснят всяка задача на фермера. Челни товарачи, ножове, багери, вилици за палети и косачки са само малка част от прикачното оборудване, което може да се намери за малки трактори. 

Когато купувате трактор за първи път, обърнете внимание и на гумите. Отново помислете за терена, за почвата. Ако теренът е гладък, ще искате трактор с гуми, които имат по-дълбоки канали и повече издатини, с помощта на които движението на трактора ще се улесни. Ако теренът е хълмист, сцеплението на задните губи е важно, за да избегнете подхлъзване. Ако работите предимно на равен терен, типът гуми, които ще отговарят най-добре на вашите нужди, са тези с по-малки канали и по-малко издатини, за да ви помогнат да спестите разходи благодарение на по-малкото износване и разкъсване от триене.

Сега вече сте подготвени, за да направите най-удачната покупка на малък трактор. Не забравяйте, че трябва да закупите типа трактор, който е най-подходящ за вашите текущи нужди. Това ще гарантира, че ще извлечете максимума от първата си покупка на компактен трактор за дълго време напред.


Автор: Entrepreneur Team