Начало / Любопитно / Какви видове консумативи са нужни за офиса?

Какви видове консумативи са нужни за офиса?

office-1280

Възможността да си приготвите кафе по време на почивката ще ви направи по-енергични и работоспособни. С чаша кафе ще преодолеете умората след часове работа в офиса и ще бъдете заредени със сили до края на работния ден.

В зависимост от това как си приготвяте кафето, ще са ви нужни и необходимите консумативи. Ако имате кафе машина за еспресо, капсули или кафеварка, ще трябва да се снабдявате с консумативите сами. За зареждането на вендинг машината задължението е на доставчика.

Когато трябва вие да си купувате кафе за офиса, ето основните видове консумативи, от които ще имате нужда:

Необходимо количество кафе

За да се приготви една чаша кафе, обикновено са необходими около 20 г смляно кафе. Всеки служител пие средно по две чаши дневно, така че може да изчислите приблизително колко кафе ви трябва за деня. Имайте предвид, че закупеното кафе не трябва да се съхранява повече от 2 седмици.

За почитателите на разтворимите напитки трябва да предвидите дози кафе 3в1 или 2в1, шоколад, капучино, чай и др.

Кафемелачка

Осигурете си кафемелачка за офиса, ако искате да пиете кафе с по-плътен и ароматен вкус. От смляно кафе на зърна, непосредствено преди приготвянето на напитката, удоволствието и ефектът ще бъдат по-големи.

Чаши и бъркалки

Ако не държите да пиете кафе в собствена порцеланова чаша, а предпочитате за еднократна употреба, трябва да закупите картонени чаши, които са едни от най-използваните консумативи. Те са практични, защото няма да губите време в миене, а ще ги изхвърлите, като са и рециклируеми, което ги прави екологични. Снабдете се с повече, за да сте сигурни, че количеството ще е достатъчно. Може да закупите и чаши за многократна употреба и лъжички, но тогава също предвидете повече за евентуални гости или резервни чаши при счупване.

Бъркалките и лъжичките може да закупите на едро, защото няма проблем да се съхраняват дълго време.

Подсладители

Една част от служителите ви пият кафето си чисто, но друга го предпочитат подсладено. Осигурете достатъчно пакетчета бяла и кафява захар, а дори и естествени подсладители като течна стевия или на кристали, кокосова захар или мед, кленов сироп или нектар от агаве, също и меласа. Най-здравословен естествен подсладител според диетолозите е стевия, която дори е 300 пъти по-сладка от рафинираната захар. Ако имате служители с такива предпочитания, може да уважите стремежа им към здравословен начин на живот, а на тези, желаещи да персонализират кафето си с крем, сироп и др. – също.

Сметана

Ако имате сред персонала си служители, които пият кафето си със сметана, тогава трябва да закупите и определено количество пакетчета суха сметана или течна в капсули, включително и на растителна основа за използващите такава. Проучете възможностите и за закупуването на мляко на гранули или на прах в по-големи разфасовки.

Капсули

За капсулна кафе машина ще трябва да се снабдявате периодично с капсули, които да бъдат съвместими със системата. В зависимост от желанията на служителите изберете кафе капсули еспресо с различни видове аромати, безкофеиново кафе, капучино, макиато и др.

Филтри

Честата смяна на хартиените филтри за кафе в машините за филтър и шварц кафе налага да имате винаги на разположение достатъчно бройки такива. Ако в офиса ви работят и почитатели на чая, ще са ви необходими и филтри за чай. Хартиените филтри са направени от 100% избелена целулоза и обикновено се предлагат по 100 в кутия.

Почистващ препарат за кафе машина

При използването на кафе машината от много хора продължително време ще имате нужда от периодично почистване. За целта може да използвате почистващи таблетки или специален препарат за леко премахване на котления камък.

Мерителна лъжичка

За точната дозировка на кафето е добре да разполагате и с мерителна лъжичка. Не са нужни много бройки, но нека има поне няколко. Обикновено обемът им е 4 или 6 г кафе.

Съд за отпадъчно кафе

В случай че не разполагате на работното място с вендинг кафе автомат или с капсулна машина, ще ви трябва съд за отпадъчно кафе. Може да вземете поне 2-3 от тези, изработени от инокс, които са удобни и лесни за измиване.

Кана за гореща вода

Кана за подгряване на вода ще ви бъде нужна за направата на кафе 3в1, горещ шоколад или чай. Обикновено подобни кани имат вместимост 1,7 л, защита от завиране, функция за запазване на топлината и автоматично изключване.

Други консумативи, които ще са ви нужни, са микрофибърни кърпи за почистване, а ако желаете, и късметчета, от които всеки да си вземе след направата на кафе.

С добре избраното кафе и подходящите консумативи ще бъдете спокойни, че сте осигурили за служителите си приятни минути за почивка, за да се върнат към ежедневните си задължения тонизирани и заредени с енергия.


Автор: Entrepreneur Team