Начало / Любопитно / За вашето бебе – как да изберем бебешка количка?

За вашето бебе – как да изберем бебешка количка?

bebeska-kolicka

Отглеждането на едно дете не е лесна задача. Сигурно всяка бъдеща майка подготвя своя списък за родилното, за първите дни, за първите месеци от раждането на своето бебе. Още от раждането си, мъничето иска постоянни грижи и са необходими някои неща, без които една майка не може. Разходките стават необходимост, а времето, прекарано навън, е от огромно значение за здравето на малчугана. Всяка първа разходка е специална. За тази цел е нужна качествена и удобна бебешката количка. Количката е от ключово значение сред всички покупки, които ще направите за бебето и обикновено е необходима от самото начало, чак докато детето е в състояние да ходи на по-голямо разстояние самостоятелно. Нужно да заложите на бебешка количка, способна да му гарантира необходимите дози сигурност, удобство и комфорт.  Можете да разгледате продуктовата гама на онлайн магазин BubuToys. Ще откриете богато разнообразие от артикули, необходими за отглеждането на вашето дете и разнообразни наличности на детски колички. Вашият най-добър помощник в грижата за децата.

Първото нещо, което е важно при избора на бебешка количка е колко е голямо бебето – за новородено или дете над 6-8 месеца. Съществуват няколко вида колички – Класически колички – този вид бебешки колички се наричат още „кош” или „люлка”, тъй като през първите месеци бебето не може да седи и лежи в количката като в кошче. Те имат по-дълбок, широк и удобен кош, с по-широки и високи гуми за по-добра маневреност са и имат достатъчно място за багаж.

В зависимост от сезона, могат да бъдат зимни или летни. Комбинираните колички се наричат още „модулни”, тъй като разполагат с допълнителни функции и могат лесно да се адаптират към нуждите на детето. Модулните колички са подходящ избор, ако сте практични родители, които търсят да закупят количка, която лесно и бързо може да се трансформира от кош в количка или в столче за кола.

Ако детенцето ви е над 6 месеца, тогава имате следните варианти за избор: Детска количка тип „чадър” – този тип колички са маневрени и много удобни за пренасяне, не са толкова обемни, което пък улеснява придвижването в градския транспорт, качването на количката в асансьора и разминаването по тесните тротоари, имат и колани, които осигуряват безопасността на детето. Колички триколки (джогинг) – те имат две гуми отзад и една отпред, което балансира прекрасно теглото на количката. Освен това гумите им с големи, широки и пълни с въздух, което намалява вибрациите от неравностите по пътя. Двойни колички са специален вид колички, които са предназначени за близнаци или за деца с малка разлика във възрастта. Маневрирането с този тип колички е трудно, тъй като са доста по-обемни от единичните. 

Щом се насочите към модела количка, трябва да обърнете внимание и на още няколко неща като: размерите, гумите, материята, която може лесно да се почиства и пере, шаси, което оказва влияние върху теглото и стабилността ѝ, обърнете внимание дали количката има добри и здрави амортисьори, тъй като от тях зависи колко гладко ще вози, спирачки, безопасност – колани за безопасност.

Вземете под внимание и допълнителни аксесоари – добре е количката, която ще закупите да има удобна поставка за крачетата, комарник, сенник, дъждобран, чанта и багажник за съхранение на багаж, място за поставяне на шише и други.

В онлайн магазина Bubutoys.com ще откриете висококачествени модели бебешки колички на марките Bubu и Musty. Bubutoys е бранд – символ на изключително качество и иновативен дизайн на детските продукти. Тук се предлага всичко необходимо за отглеждането на едно бебе в първите месеци след раждането. А също така и за по-големи деца. С BubuToys майчинството се превръща в детска игра, без нужда от инструкции и пояснения – лесно и приятно време за мама, тате и бебе. Нашата основна цел е грижата и любовта, която заслужава всяко дете.


Автор: Entrepreneur Team