Начало / Любопитно / Как да изберем подходящ летен басейн за нашия двор?

Как да изберем подходящ летен басейн за нашия двор?

swim-ring-g2b3805b40_640

Макар да се намираме в края на зимата и да не сме се настроили напълно на вълна летни почивки, според нас никога не е прекалено рано да започнем да мислим по този въпрос. И не, не става дума за планиране на пътешествие до поредната екзотична лятна дестинация, макар че ако трябва да бъдем честни и това си звучи доста добре, а по-скоро за това как да превърнем собствения си дом в идеално ваканционно място за по-топлите месеци от годината. 

В това отношение собствениците на къщи с двор са доста облагодетелствани, защото могат да се сдобият с надуваем или сглобяем басейн, който да се монтира лесно и бързо, когато е необходим, и да се прибира за съхранение, когато сезонът не е подходящ. 

При подбора на съоръжение от подобен характер обаче си има някои водещи фактори, които си заслужава да бъдат взети под внимание, за да сме сигурни, че басейнът ще е възможно най-правилният за нас. Именно най-важните сред тях ще изброим в настоящия текст. 

За кого е предназначен

Това е първият и основен въпрос, на който трябва да си отговорите, защото от него произлизат почти всички ключови критерии, гарантиращи ни подходяща покупка. Вземете предвид броя на членовете на семейството си, възрастта им, както и мащабът на бъдещите партита около басейна, които се планират. Колкото повече и по-големи хора, желаещи да плажуват, толкова по-голям размер ще ви е необходим.

Дълбочина и цялостна големина

Ако планирате басейнът да разхлажда в летните горещини както възрастни, така и деца, ви препоръчваме максимална дълбочина от един метър, която да пасва на ръста и на двете категории членове на домакинството и да подсигури тяхната безопасност. В случай че съоръжението ще се ползва само от големи хора, можете да си позволите и по-сериозна дълбочина.

Подобно е положението и с големината на басейна, като домакинство с повече членове на семейството логично ще изисква по-значителен мащаб на плувното приспособление. Ограничаващ фактор обаче се явява пространството, с което разполагате, затова задължително го вземете под внимание.

Форма

Басейните за двор в най-разпространения си вид могат да бъдат кръгли, овални, правоъгълни, но се срещат и в други сравнително по-нетрадиционни форми като различни многоъгълници. Решението по този параметър се предопределя както от личните ви предпочитания, така и от спецификите на мястото, с което разполагате, за да го инсталирате. 

Функционалности

Винаги е добре, когато басейнът ви разполага с различни екстри, които да гарантират както удобството ви като плажуващи в домашни условия, така и лесното инсталиране и поддържане на приспособлението в оптимален работен вид. Функционалности от първия тип са например наличието на сенник, предпазна стълба, дюзи за хидромасаж и вградена пръскачка, докато към вторите спадат:

  • Конструкция от висок клас с ниски загуби на вода при пълнене;
  • Наличие на филтърна помпа;
  • Подсилена тръбна конструкция;
  • Дренажен клапан, който може да се свързва към градински маркуч;
  • Дифузер;
  • Изпускателна запушалка за източване;
  • Покривало и/или подложка;
  • Включен в окомплектовката сет с инструменти за монтаж.

Търговски обект, от който правим покупка

Звучи леко странично, но всъщност мястото, откъдето купувате своите басейни за двор, съвсем не е маловажно. Все пак инвестицията, която правите, далеч не е на ниска стойност, и най-малкото бихте искали да бъдете сигурни, че ще получите подробно описание на продукта, инструкции за употреба, съхранение и почистване, както и съответната гаранция. 

Например един на пръв поглед нетрадиционен вариант като магазин за детски играчки KikiRiki.bg ви предлага всичко това плюс голямо разнообразие от налични модели и професионална консултация, в случай че имате нужда от съдействие при селекцията. Затова ви съветваме да бъдете максимално щателни и да прегледате възможно най-много опции, както в онлайн, така и във физически обекти, преди да направите покупката си. Информираното решение е предпоставка за дългогодишна и безаварийна употреба.


Автор: Entrepreneur Team