Начало / Любопитно / Свежи тенденции в модните дамски колани

Свежи тенденции в модните дамски колани

35330Тенденциите са страхотни! Коланите са аксесоари, които никога не излизат от мода – елегантна класика. Естетичните и практични дамски колани винаги са на върха на популярността, защото вечната класика е съвместима с всяка стилова концепция. Коланите са актуални не само в комбинация с рокля, пола или панталон, но и с връхни дрехи през всички сезони – дъждобран, палто, яке.  Модните жени, които обичат този многофункционален аксесоар, могат да го използват за създаването на уникален ансамбъл, в който коланът да е преходен елемент или акцент и ще подчертае достойнствата на силуета.

Модните аксесоари включват класически монохромни, пастелни и ярки цветове. Цветът на колана и неговата текстура могат да бъдат в контраст с тоалета, което дава възможност за стилен акцент.  Интересни и стилни са вариантите, когато коланът е в същата цветова палитра като тоалета. А в качеството на декор се използват акцентиращи катарами или панделки, метални верижки или камъни, драперии върху текстилните колани. Дизайнерите още веднъж доказват, че модата е истинско изкуство.

Търсейки колан, всяка дама трябва откровено да е наясно със своята фигура. Да знае  каква ще е функцията на колана – да оформи талията или да я подчертае. Ако има красива талия, то тогава спокойно слага колан върху нея и усуква, драпира или каквото й хрумне.  Ако искате визуално да удължите краката си, носете колан с цвета на панталона. Ако искате да удължите торса си, то нека коланът да е с цвета на горната част на тоалета.

71377Определено може да се каже, че дамските колани се отнасят към тези аксесоари, които могат да променят стила и визията. През различните години модата им е отделяла кога повече, кога по-малко внимание, но никога не ги е забравяла. Затова тенденциите непрекъснато се променят. Съвременните моделиери широко използват колани с различна текстура, ширина и цвят, за да сътворят своите модни актуални образи. Стилистите не затварят жените в ограничителните рамки на определени сантиметри относно ширината на коланите. Винаги на първо място са собствените предпочитания и типа фигура. Тесни или средно широки, колани корсети или плетени модели – всички са еднакво търсени при създаване на модните визии.  Като основната цел е една – да подчертаят женствеността и да направят акцент върху талията. Запазва се тенденцията да се използват масивни, тежки катарами. И, разбира се, стилистите съветват различните видове дамски колани да се носят с различни видове тоалети.

Трябва да подчертаем, че тънките колани, хит в женската мода на 80-те, отново са в тенденция. В съвременните модни интерпретации са и тънките като презрамки колани, увити няколко пъти през талията. Предлага се опция за комбинация от два или три тънки колана в различни цветове. В младежката мода са популярни тесни колани , покрити с метал, а също и креативните дамски колани синджири.Кафявият кожен колан за дънки е вечната класика за уличното облекло.

Разнообразието от материали, използвани за изработването на колани, не разклати ангажиментите на дизайнерите към естествеността. Повечето колани са изработени от естествена кожа, алтернативно се използва велур. Колекциите на водещите световни модни дизайнери са пълни с кожени аксесоари с различни текстури. А при коланите има игра на цветове – от приглушени, до крещящо ярки. Но ,като цяло ,тенденцията в цветовете на тъканите се явява като водеща при определянето на цветовете и на коланите.


Автор: Entrepreneur Team