Начало / Любопитно / Четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон подкрепя благотворителна кауза

Четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон подкрепя благотворителна кауза

Български гейминг маратон

Броени часове остават до Коледното четвъртото издание на Българския Гейминг Маратон, което ще стартира точно в 00:00 ч. на 19 декември. Онлайн фестивалът цели да създаде празнично настроение, да обедини разнородните стриймъри, ютубъри и гейм инфлуенсъри в България и да създаде усещането за общност във времена, в които събитията на живо все още са ограничени.

След три успешни издания, с които Българският Гейминг Маратон се утвърди като значимо събитие, посветено на видео игрите като културен феномен, сега екипът си е поставил за цел да привлече и хората без афинитет към тази развлекателна индустрия. „Защото маратонът е за всеки – независимо дали играеш игри или не“ – споделят негови представители.

Съдържанието, което ще предоставят 42-мата участници, ще покрие широк спектър на видео игрите – от различни епохи, жанрове и платформи. Маратона може да проследите в личния канал на всеки от стриймърите в различните платформи – Twitch, YouTube, Facebook и Trovo, а страницата на маратона – www.gamingmarathon.bg ще ви ориентира с точна програма.

Оставаме верни на себе си и продължаваме Гейминг Куиз Без Име, по време на който осем стриймъри и контент криейтъри ще вземат участие и ще предизвикат своите знания и умения в дуел на въпроси и отговори, свързани с любимите им игри“ – добавя още организаторите.

Предстои и нещо съвсем ново – Avatar Style Awards, събитието с което ще отпразнуваме креативността и въображението в изграждането на дигитални персонажи във видео игри, познати като аватари. Журито в състав – актрисата Анжела Недялкова, актьорът – фен на видео игри Китодар Тордоров и журналистът Драго Симеонов ще оценява дигиталните персонажи в играта GTA V. Те ще обръщат внимание не само на външния вид, а и на тяхната история и цялостна същност. Тримата кандидати преминали първоначалната селекция ще бъдат наградени от партньорите на събитието – Philips One Blade.

И не на последно място – много се вълнуваме да ви споделим, че това издание на Българския Гейминг Маратон ще се проведе в подкрепа на движението за благотворителност чрез видео игри #гудгейм. Целта на #гудгейм е да даде възможност на българската гейминг общност да реализира проекти и да подкрепя благотворителни каузи, свързани с осигуряване на достъп до знание за всеки. Екипът на TDB Play, който стои в основата на движението вярва, че знанието е основен двигател за просперитет на всяко общество. Затова целим да съберем 30 000 лв. за каузата prepodavame.bg на „Заедно в зас“” – посочват още организаторите.

Създавайки проекта Гудгейм, желанието на нашия екип е да канализираме енергията на хората и организациите в сферата на видео игрите, за подобряване на средата в която живеем” – споделя Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play и Българския Гейминг Маратон.

Всеки, подкрепил каузата, независимо от размера на сумата на дарение, ще получи от Haemimont Games като подарък тяхната ARPGекшън ролева игра Victor Vran. А ние поставяме началото, като даряваме 10% от приходите на маратона директно за каузата с вярата, че доброто е заразно!


Автор: Entrepreneur Team