Начало / Любопитно / Идеи за малка баня, които може да опитате

Идеи за малка баня, които може да опитате

Ако някога сте се опитвали да направите една малка баня звездата на дома, знаете, че това е на пръв поглед невъзможна задача. Ето защо е добре да се вземат предвид редица малки, но съществени детайли като цветове, оформления, обзавеждане за баня и идеи за декориране, които могат да ви помогнат да извлечете максимума от една малка баня и да я поддържате организирана.

Да се декорира малко помещение не е лесна задача, затова е важно да мислите нестандартно и да се опитате да разчупите стереотипите.

Вижте няколко трика, които са винаги работещи в малката баня:

 

 1. Сложете параван за баня или душ кабина

Дори ако душът ви заема цялата ви баня, все пак можете да се възползвате максимално от пространството, като сложите душ кабина или параван, които ще предпазват мебелите от пръските вода.

 

 1. Скрийте тръбите с растения

Няма нещо, което растението не може да „поправи“. В случай, че имате  грозни тръби или скучен шкаф, можете да използвате растения, за да отвличат вниманието от него.

 

 1. Възползвайте се от силата на плочките

По-малкото квадратни метри означава по-малко място за декор, но когато сложите впечатляващи плочки, ще промените всичко. Цветовете и шарките в керамичните квадрати моментално озаряват стаята и не заемат ценно пространство.

 

 1. Обърнете се към висящо съхранение

Инсталирането на висящи ратанови кошници за съхранение прави банята ви да изглежда много по-шик. Освен това така плотовете няма да бъдат толкова претрупани и няма да се налага да слагате допълнителни мебели.  

 

 1. Поправете всичко с цвят

При положение, че има малко място за декор, лесен начин да оживите една скучна баня е с помощта на… тапет. Разбира се, изберете модел, подходящ за влажно помещение. Така ще внесете забавни, живи цветове в пространството.

 

 1. Изберете смел цвят

Не се страхувайте да използвате ярки цветове. Например комбинация на тюркоазено сините стени е в стилен контраст с традиционните бели подове от плочки в малка баня, което дава характер на едно малко помещение.

 

 1. Плаващи рафтове

Няколко монтирани на стена рафтове могат да се превърнат в място, на което да държите всички необходими вещи.

 

 1. Играйте с текстура

Искате ли да внесете малко бохо нотка в миниатюрната баня. Заложете на комбинация от текстури и текстил, като тъкан килим, ленена завеса за душ и ратанови кошници.

 

 1. Силата на огледалото

Търсите лесен начин да промените малката си баня? Заменете сегашното си огледало с по-екстравагантно – например с подсветка, с красива рамка, а защо не и с цветни ефекти?

 

 1. Нестандартно, но ефектно – перваз за картина

Може да звучи странно, но ако монтирате плаващ перваз за картини над мивката, може да съхранявате козметика, бутилки парфюми и други малки принадлежности за баня.

 

 1. Добавете аплици

Търсите стилен начин да обзаведете банята? Заменете обикновеното осветление с аплици. Те ще създадат невероятен ефект.

 

 1. Създайте стена с черна дъска

Покрийте една стена със свеж слой боя за черна дъска, за да създадете фокусна точка.

 

 1. Игра на контрасти

Внесете цвят и контраст във малката баня, като боядисате первазите и рамките на вратите в ярък нюанс.

 

 1. Сложете няколко зелени стайни растения в малката баня, за да енергизирате по естествен начин пространството и да пречистите въздуха.

Автор: Entrepreneur Team