Начало / Любопитно / Кога какво се подарява на годишнина?

Кога какво се подарява на годишнина?

Годишнините са чудесни моменти от съвместния брачен живот, защото карат човек да бъде благодарен за любовта, която е срещнал, както и да си даде важна равносметка за изминалите до този момент години.

Подаръците също са важна част от тези празници – те ги правят още по-радостни и бляскави! Ето кога какъв подарък за годишнина трябва да дадете, според традицията.

1-ва годишнина от сватбата – хартия

Който и да е измислил значението на годишнините, вероятно е смятал, че младоженците ще бъдат доста разорени, след като платят за сватбата – така че традиционният първи подарък oт хартия е добре достъпен!

Хартията също така представя новия ви брак като празен лист и като относително крехък.

2-та годишнина от сватбата – памук

Памукът е направен от много конци, изтъкани заедно и колкото по-дълго сте женени, толкова повече животът ви се преплита. Има много идеи за уютни памучни подаръци за годишнина, като персонализирани калъфки за възглавници или еднакви халати, в които можете да се сгушите.

3-та годишнина от сватбата – кожа

Кожата е издръжлива и традиционно се използва като материал за защита. С израстването на брака ви връзката ви става много по-силна, така че даването на подарък от кожа на партньора ви е начин да покажете това.

4-та годишнина от сватбата – плодове и цветя

Тъй като бракът ви разцъфтява и партньорството ви узрява след четири години брак, има смисъл да подарите цветя или плодове за годишнината.

Розите традиционно показват колко много е разцъфнала любовта ви.

5-та годишнина от сватбата – дърво

Идеята да използвате дърво, за да отпразнувате петата си годишнина от сватбата, идва от факта, че дърветата се смятат за силни и символизират мъдрост. Бракът ви е солиден и имате дълбоки корени, които са преплетени.

6-та годишнина от сватбата – захар

Смята се, че животът става по-сладък, когато достигнете шестата си годишнина от сватбата, така че вие ​​и вашият партньор можете да се отдадете на някои сладки лакомства.

7-ма годишнина от сватбата – мед и вълна

Медта и вълната са избрани заради способността им да провеждат топлина. След седем години заедно, бракът ви е топъл и успокояващ, подобно на сутрешна чаша кафе в леглото… от една персонализирана медна кана за кафе, например.

8-ма годишнина от сватбата – бронз

Бронзът е избран за осем години брак, тъй като е много здрав – всъщност това е смес от два метала (мед и калай), които са по-силни заедно, отколкото поотделно.

9-та годишнина от сватбата – керамика или върба

Керамиката се оформя ръчно и усърдният процес води до създаване на произведение на изкуството, докато върбата е гъвкава, но здрава и може да бъде изтъкана, за да се създадат красиви неща.

10-та годишнина от сватбата – калай

Калаят е бил използван за съхранение на неща, поради което се използва за отбелязване на десет години брак. Той предпазва други метали от корозия, когато са покрити с него, и може да удължи живота на това, което съхранява. Отбележете десетилетие брак, като подарите вдъхновен от калая подарък.

20-та годишнина от сватбата – порцелан

Порцеланът е крехък, но когато се грижите за него правилно, може да издържи изпитанието на времето. Дори след две десетилетия заедно, може да имате своите моменти на спорове, но ако се грижите, връзката ви винаги ще оцелее.

30-та годишнина от сватбата – перли

Перлите са символ на скритата красота – те се култивират с течение на времето в не толкова красивата стрида, но след като я отворите, откривате нещо ценно вътре. След три десетилетия заедно е малко вероятно да изглеждате същите, както сте се срещнали за първи път, но това, което е вътре, има значение.

40-та годишнина от сватбата – рубин

Червеното е цвят, който често се свързва с любовта, а наситеният червен рубин е идеалният начин да изразите любовта си.

50-та годишнина от сватбата – злато

След 50 години съвместен живот има само един подарък, който може да го опише – златото. Един от най-скъпоценните метали, златото символизира много неща, включително просперитет и сила.

60 години – диамант

Диамантите процъфтяват под натиск и са изключително издръжливи – точно както ще бъде връзката ви след 6 десетилетия брак. Смята се за непобедим и се свързва с любов и богатство.

70-та годишнина от сватбата – платина

Платината е метал, който е устойчив на износване и трудно потъмнява. Това е един от най-редките метали, което го прави изключителен и е символ на издръжливост.

Какъв по-добър начин да се отбележат 70 години брак?


Автор: Entrepreneur Team