Начало / Любопитно / Как мъжете могат да поддържат кожата гладка след бръснене?

Как мъжете могат да поддържат кожата гладка след бръснене?

Грижата за кожата е грижа за добрия вид. Освен това и за комфорта, удобството и самоувереността ни. Ако не полагаме правилната грижа за кожата си след бръснене то можем много бързо да я увредим с тази агресивна намеса. Така и така минаваме през досадната задача с бръсненето, можем поне да не я претупваме. Това всъщност изобщо не е толкова сложно, стига да знаем какви продукти да използваме и как. Всичко за правилната грижа за кожата след бръснене открийте по-долу.

Защо е важно кожата да е гладка след бръснене?

Главната причина да искаме гладка кожа е за наше лично удобство, както и за комфорт на ближния. Когато избръсването не е гладко, това създава досадно бодене и също означава, че много скоро пак ще трябва да се бръснем. Ако не използваме правилна техника и продукти, кожата също ще се раздразнява след бръснене. Това може да я накара да изглежда зачервена, да сърби или причинява друг дискомфорт. Гладкото бръснене е от огромна важност за удобството и е далеч от непостижимо.

Как да я поддържаме гладка?

Следните продукти ще ни помогнат за гладка кожа след бръснене и ще улеснят целия процес.

Пяна за бръснене

Популярно, пяната за бръснене е сред напълно задължителните средства за бръснене. Малко хора избират да се бръснат само с вода, защото рискуват освен порязвания, и значително нараняване върху гладкостта и здравето на кожата. Чрез пяната за бръснене, ние създаваме защитен слой между кожата и самобръсначката. Обикновено с нея е по-лесно да се постигне гладко избръсване, както и да се премахнат повече косми с по-малко движения. Пяната за бръснене допълнително хидратира кожата и я предпазва от вреди върху клетките. Често в по-добрите пяни за бръснене ще има и други подхранващи вещества, които да възстановят кожата.

Гел за бръснене

Алтернативният и също харесван от много хора продукт е гелът за бръснене. Целта е същата – кожата да остане гладка след бръснене и да предотвратим порязвания и раздразнение на кожата. Разликата е, че гелът не хидратира кожата и не разчита на създаването на защитен слой. Вместо това той приема ролята на лубрикант, чрез който да се намали директното триене на кожата с острието. Добрите гелове за бръснене ще успокоят появата на дразнене след бръснене и също ще съдържат възстановяващи съставки за здравето на кожата.

Капка масло в гела

Ако искаме сами да се уверим, че кожата ни е подхранена и защитена, можем лично да добавим полезно етерично масло в продукта, който използваме. Това не би трябвало да създаде неочаквани реакции, тъй като съставката е натурална и стига да не сме алергични към нея, може единствено да подобри състоянието на кожата ни. Масло от арган и макадамия е подходящо за ежедневна грижа за кожата и се използва в множество козметика за мъже и за жени. Не е необходимо да добавяме голямо количество, дори само с една капка, съставките ще бъдат достатъчно силни за да забележим положителния ефект и да усетим кожата си по-здрава и жизнена.

Балсам за след бръснене

За след бръснене много мъже използват парфюм или афтършейв за да дезинфекцират кожата и да избегнат раздразнения по нея. Въпреки че видимо има ефект от това, подобен продукт създава опасност за дехидратация на кожата и химическо изтощение и нараняване на крехкия горен слой кожа след бръснене. Вместо това, балсамите за след бръснене предлагат комбинация от антибактериално и успокоително действие. Те типично съдържат съставки като алое вера, зелен чай, лавандула и витамин E, които да успокоят кожата след агресивните ни процедури за добър и чист вид.

Подходяща самобръсначка

Една от най-големите грешки при бръсненето е да пренебрегнем качеството на най-важния продукт. Можем да купуваме ред балсами и гелове с всякакви екзотични съставки, но ако устройството ни за бръснене е изцяло обикновена самобръсначка която ползваме от години, то винаги кожата ни ще се чувства зле и ще откриваме пъпки и порязвания по лицето си. Броят ножчета е от огромно значение и категорично не се препоръчват еднократните самобръсначки освен в спешни случаи. Най-удобно и стандартно е ножчетата на самобръсначката да се сменят (на всеки 5-10 бръснения). Удобството на дръжката също е от значение и зависи изцяло от лични предпочитания. Опитайте и открийте сами най-подходящата самобръсначка за вас. Тези и още продукти за бръснене и грижа за кожата може да откриете в Be Fit.


Автор: Entrepreneur Team