Начало / Новини / Какво да подарите на новодомците

Какво да подарите на новодомците

kakvo-da-podarite-na-novodomci

Подаръците винаги трябва да се избират внимателно, според конкретния повод и индивидуално за всеки човек. Затова е добра идея да отделите допълнително време в обмислянето на това какво ще подарите на младо семейство и на новодомци, за да може подаръкът не само да влезе в употреба, но и дълго да радва своите нови притежатели.

В тази статия и на https://www.kaufland.bg/ ще потърсим вариантите за подаръци за новодомци, с които ще покажете своето специално отношение към младите хора и техният нов дом. Кои са най-подходящите подаръци за новодомци?

  1. СЕРВИЗ

Подобно на други поводи, сред класическите подаръци за новодомци се нареждат сервизите. Такива подаръци са например чашите за кафе, ефектната ваза, чаши за вино или бира, сервиз за десерт и други подобни. Хубавото е, че такъв тип подарък е практичен и ще влезе в употреба на домакините. Но имайте предвид, че ако не познавате добре новодомците, винаги съществува риск от това те вече да притежават някой от изброените варианти или пък избраното от вас да не отива на интериора на новия им дом.

  1. ЕЛЕКТРОУРЕД

Независимо как звучи, това е един от най-добрите и практични избори, които може да направите. Проучете предварително, ако можете, от какво още имат нужда младите хора в дома си. Фритюрник, кафемашина, миксер, мултикукър – едва ли във всеки нов дом вече са налични всички тези кухненски помощници. А радостта на домакините от такъв подарък е гарантирана. Разгледайте ел. уредите в Kaufland – качествени, актуални и удобни. Многообразието е голямо, а най-хубавото е, че вървят с три години гаранция.

  1. ДЕКОРАЦИИ ЗА ДОМА

Макар популярна, тази категория подаръци е донякъде рискована. Тук влизат всички видове картини и 3D изображения за стена, статуетки и вази, сувенири, колажи и огледала, текстилни елементи като възглавници, покривала, завеси. Рискът се крие там, че обикновено в новия дом всичко по обзавеждането и интериора е премерено до детайл, спазват се определени цветови схеми и стилове в обзавеждането. Ако не направите точният избор, така че той да е съобразен с всичко това, вашият подарък вероятно няма се ползва от новодомците и ще остане в някоя кутия да събира прах. Едва ли искате точно това.

  1. ЖИВИ ЦВЕТЯ

Това е често подаряван подарък и затова намира мястото си в този списък. Имайте предвид обаче, че тук говорим за големи цветя в големи саксии, както и за по-екзотичен представител на цветния свят. Това е скъпа покупка, а и домакините може да не харесват чак толкова цветята. Тук също има риск цветето да загине в новия си дом, а и освен това често пренасянето му и подаряването му е съпроводено от допълнителни трудности. Рискувате също така новодомците да не намерят подходящо място за цветето, особено ако имат или скоро очакват малко дете. Тук отново съветът ни е да проучите предварително желанията на домакините, ако имате възможност за това.

  1. ИКОНА

Във всеки дом трябва да има икона, която да закриля живущите в него. Може да купите иконата със светец, на когото е кръстен някой от новодомците. Другият вариант е да подарите икона, която да покровителства дома и семейството. Подходяща в случая е и иконата на Св. Мина, който светец се смята, че лекува, дарява любов и помага за разбирателство в семейството. Ако знаете, че новодомците очакват повече гости и споделят предварително желанията си за това какво да им бъде подарено обаче, уверете се, че и някой друг от присъстващите няма да подари същият подарък или дори същата икона. Такъв риск наистина съществува, защото този тип подарък е доста популярен и сред младите, и сред по-възрастните.


Автор: Entrepreneur Team