Начало / Новини / Третото издание на Българския Гейминг Маратон ще събере феновете на видео игрите на 19 септември

Третото издание на Българския Гейминг Маратон ще събере феновете на видео игрите на 19 септември

 

Гейминг културата ще завладее екраните с близо 300 ч аса популярни и класически игри за професионалисти и любители

 

Българският Гейминг Маратон, онлайн фестивалът, посветен на необятния свят на видео игрите, включващ множество видео стрийминги, турнири, срещи с популярни лица от света на гейминга, куиз шоу и други виртуални събития, ще се проведе на 19 септември. Маратонът ще събере феновете с 42 утвърдени и изгряващи стриймъри, състезатели по електронни спортове, ютубъри и други интересни личности и ще предложи над 300 часа оригинално стрийминг съдържание на популярни и класически игри. Програмата на фестивала ще се анонсира поетапно в официалния сайт http://gamingmarathon.bg/.

 

Българският Гейминг Маратон се организира от TDB Play – компания, развиваща своята дейност в сферата на видео игрите, електронните спортове и т.нар. geek култура, в партньорство с една от водещите световни компании в сферата на дигиталните активи – Nexo.
С обявяване на третото издание на Маратона TDB Play отбелязва и една година от своето създаване.

 

“Свидетели сме как през последното десетилетие видео игрите се превърнаха в неделима част от съвременния начин на живот. Техният отпечатък може да бъде видян не само в самите игри, но и в образованието, икономиката, бизнеса, спорта, културата и редица други значими обществени сфери. През последните години видео игрите изминаха пътя от нишово хоби до значим поп-културен феномен, печелейки фенове от всички демографии. Подобен на тях е феноменът крипто, който създаде собствена самобитна култура, език и постоянно развиваща се общност. Отчитайки тези факти, като организатори на Маратона, се стремим да предложим по нещо за всеки – от професионалните геймъри, отдадени на състезанията по електронни спортове, през феновете на едно или друго хардкор заглавие, до хората, които тепърва се докосват до видео игрите.” – споделя Мартин Кадинов, съосновател на TDB Play и Българския гейминг маратон.

 

Сред участниците на Маратона ще бъдат добре познатите ни Kito Gaming, Aethelthryth, Gothika_47, Gabinka, Mr_Jackp0t, Qforina, както и нови лица на стрийминг сцената. И това издание няма да разочарова феновете и ще предложи разнообразие от турнири и специални събития, както и видео съдържание с игри от различни жанрове и поколения, между които Grand Theft Auto 5, Fortnite, Minecraft, FIFA 2021, Brawl Stars, както и класически заглавия като CS:GO, League of Legends, World of Warcraft, Call of Duty.
Турнирите по StarCraft и DOTA2 ще бъдат с крипто тематика, което, вярваме, ще предложи свеж прочит на класическите състезателни игри.
5G е тема, която, заедно с Теленор ще представим в Маратона и ще можем да видим приложимостта и предимствата ѝ в гейминг контекст.

 

За актуална информация следете уебсайта на Маратона и не се колебайте да се свържете с нас!

 

Пресинформация, снимки на участващите стриймъри, визуални материали и лога може да намерите на адрес: http://gamingmarathon.bg/assets

 

Българският Гейминг Маратон се организира в партньорство с Nexo, Telenor, Philips Gaming Monitors, Philips OneBlade, Logitech Gaming, Bucharest Gaming Week.


Автор: Entrepreneur Team