Начало / Новини / Топ начини да се предотврати автомобилна катастрофа

Топ начини да се предотврати автомобилна катастрофа

 

Всички ние изтръпваме дори само от мисълта за евентуална автомобилна катастрофа, водеща до смърт, дела, сложни въпроси като размер на обезщетение при смърт при ПТП и други.

Ето няколко начина да предотвратите фатален изход по време на движение.

Избягвайте бързата лента

Повечето пътнотранспортни произшествия се случват именно на нея. Освен това патрулните служители на магистралата се фокусират най-много върху шофьорите в бързата лента, така че, ако искате да избегнете инциденти и глоби за превишена скорост, карайте в друга лента.

Дръжте очите си нащрек

Не се фокусирайте само върху колата пред вас. Погледнете отстрани и колите напред. Това ще ви помогне да се подготвите за евентуални инциденти.

Пазете се от „слепи зони“

Много инциденти се случват, защото шофьорите разчитат твърде много на огледалата си. Въпреки че е добра идея да настроите огледалата си за оптимално гледане, те не могат да „видят“ всичко. Не забравяйте да погледнете зад себе си, преди да смените лентата.

Съдете за шофьора според състоянието на колата му

Научи ли са ви никога да не съдите книгата по корицата й, но може би трябва да го правите, когато шофирате. Стойте далеч от изключително мръсни, изпочупени автомобили, което може да означава невнимателни собственици.

Тези с по-хубави, чисти автомобили са склонни да се грижат за автомобилите си по-добре и следователно да карат по-внимателно.

Знайте ограниченията на колата си

Всяка кола се представя по различен начин. Познавайте возилото си и знайте колко добре ще реагира в опасна ситуация.

Поддържайте колата си в добра форма

Извършвайте редовна поддръжка на колата си. Вземете нови гуми, когато протекторът е изтънял и се уверете, че маслото се сменя през препоръчаните интервали.

Нощта не е точното време

Шофирането в тъмното може да е добра идея по отношение на трафика, но съществуват и други опасности, които трябва да имате предвид, като пияни шофьори и намалено зрение.

Най-добре е да избягвате да шофирате нощем.

 


Автор: Entrepreneur Team