Начало / За стартиращи / Избор на банка за теглене на кредит: 5 неща, които да проверите

Избор на банка за теглене на кредит: 5 неща, които да проверите

избор на банка

Изборът на финансова институция, на която да се доверите при необходимост от кредит, е отговорна задача. Той до голяма степен предопределя резултата от тегленето на кредит – дали ще се окаже изход от проблема и разрешаване на финансовите ви затруднения, или начало на сериозни финансови проблеми.

Как да изберете правилната банкова финансова институция при нужда от кредит?

Естествено е важен авторитетът на банката. Избирайте институции с история и традиции в кредитирането. Другите пет основните неща, които трябва да проверите, за да сте спокойни и уверени, теглейки кредит, са:

  1. Лихвата и Годишния процент на разходите

Различните банкови финансови институции предлагат различни кредитни продукти с различна лихва и Годишен процент на разходите. Когато избирате финансираща институция, обръщайте внимание не толкова на лихвения процент, колкото на ГПР. Реално това, което ви показва какво е оскъпяването и изгоден ли е кредитът, е именно ГПР. Проверете и изберете най-евтиния кредитен продукт.

  1. Бързо одобрение на молбата ви за кредит и бързо получаване на средствата

Ако се нуждаете от спешна финансова помощ, банка, която изисква куп документи и има дълъг срок за одобрение на молбите за заем, не е вашата. В този случай е удачно да се обърнете към банка като TBI Bank, която предлага бързи банкови кредити изцяло онлайн. При този кредитен продукт одобрението на молбата отнема само минути, а средствата се отпускат и получават бързо и по удобен за вас начин.

  1. Изискванията на банката за отпускане на кредит

Много банкови институции изискват от вас да посочите поръчител по кредита. Намирането на доверен човек, който да се съгласи да бъде ваш гарант и солидарен длъжник, има тази финансова възможност и отговаря на изискванията на банката, е трудно. Може да си спестите усилията, избирайки кредит без поръчител.

  1. Възможните начини за гарантиране на финансовото ви спокойствие

Някои банки предлагат застраховка на кредита. Не пестете от нея. В случай на безработица, дълга хоспитализация или други неприятни събития застрахователят ще поеме изцяло или частично вашия кредит, с което ще запазите своята финансова стабилност и ще избегнете редица неприятности.

  1. Възможните начини за обслужване на кредита

Важна е не само осигурената възможност да кандидатствате по удобен за вас начин, но и възможността да погасявате своя заем и да изплащате вноските си също по предпочитан начин. Добра идея е да имате предоставени различни начини за плащане на месечната вноска – по банков път, с мобилно приложение, в клон на банката и други. Това ви дава свобода и сигурност, че няма да пропуснете вноска поради неудобен начин за плащането ѝ, разсейване или забравяне.


Автор: Entrepreneur Team