Начало / Новини / Roborock S7 – Най-новата прахосмукачка от Xiaomi е вече факт

Roborock S7 – Най-новата прахосмукачка от Xiaomi е вече факт

Компанията Roborock измина интересен път през последните няколко години. От неизвестен никому играч в света на автономните прахосмукачки, производителят внезапно се озова насред надпревара с гигантите, като iRobot. Всичко това компанията дължи на непрекъснато растящия каталог с разнообразни и висококачествени модели. Най-голямата гордост на компанията е техният Roborock S7, който взима хибридната функция за сухо и мокро почистване в един цикъл, за да го превърне в професионално и интелигентно преживяване. И всичко това дължим на вибриращия моп и неговата микрофибърна тъкан за упорити замърсявания.

Дизайн

Компактният външен вид на Roborock S7 напомня силно на предишните модели със своето подобно на диск тяло и купол на върха, в който е инсталиран Lidar сензорът за картографиране. Можете да избирате между черно и бяло, като и при двата модела височината на робота е 96,5 мм, а ширината – 353 мм. Резервоарът му за прах е с обем 470 мл., а този за вода – 300 мл., като и двете са достатъчни за почистването на площ до 200 кв.м. Препоръчително е да сложите докинг станцията до стената, на място, където няма да Ви пречи, докато Roborock S7 се зарежда. Двойната лепяща лента от долната страна ще спомогне за по-стабилното закрепване на станцията, така че тя да не се измести при слизането и качването на робота.

Вакуумиране

Roborock S7 запазва същата сила на засмукване от 2500Pa при максимално натоварване. Останалите режими са тих, балансиран и турбо. Колкото по-нагоре се качвате по скалата, толкова по-малко пространство може да обхване. Ето защо използвайте тихият и балансиран режим за ежедневно почистване, а турбо и макс – за строго определени участъци или само за килими. Друга новост при робота е гумената четка за дълбоко почистване и по-лесно достигане на фуги и процепи. Основната и страничната четка, както и контейнерите могат да се мият с вода. Изчакайте да изминат 24 часа, за да изсъхнат напълно, преди да ги върнете в робота.

Миене

Докато предишните модели просто влачеха мопа след себе си, разнасяйки мръсотията из дома Ви, Roborock S7 действа безкомпромисно, що се отнася до почистването. Независимо дали си има работа с къщен прах или засъхнало петно, неговият вибриращ моп разрушава структурата му и с бързи, прецизни движения отстранява напълно замърсяванията. Подобно на вакуумирането, мопът също има няколко режима на работа, като 3000 такта в минута е най-силният. Друга любопитна черта на мопа е, че той може да се повдига на 5 мм от земята. Това се случва автоматично, благодарение на сензорът, разположен до предното колело. Щом той засече килим, черга, забранена зона или просто докинг станцията, повдига главата на мопа, така че да не оставя мокри следи.

Приложението за телефон

То е същото като при предишните модели, така че ако имате няколко устройства на компанията, ще можете да ги управлявате през едно приложение. Веднъж щом роботът приключи със сканирането си, трябва да запазите създадената карта. Освен че стаите могат да бъдат означени с различни цветове, имате възможност да назначавате графици за почистване, да задавате ограничителни зони и да получавате известия.

Батерия

Големината ѝ е 5200mAh, което е достатъчно за три часа непрекъсната работа при тих режим и ниско капкоподаване. При макс режима цикълът е с продължителност до 20 мин.

Други особености

Roborock S7 успешно се справя с разпознаването и избягването на препятствия. Дори да размествате мебелите непрекъснато, това няма да повлияе особено на структурата на основната карта и означението на отделните помещения. Ще получите и обратна гласова връзка от Вашия робот, за да знаете кога се зарежда, кога е свършил цикъла си на почистване и кога се връща към докинг станцията си. Roborock S7 не се нуждае от специфични настройки, за да се справи със стаи, в които се редуват твърди подове и килими. Единственото, на което все още не е способен, е да се изкачва по стълбища.


Автор: Entrepreneur Team