Начало / Любопитно / Как влияе избраният парфюм?  

Как влияе избраният парфюм?  

woman-2003647_1920

Трудно е да изберем подходящ парфюм за себе си. Много често харесваме хиляди аромати и от всяко пробване те се смесват, на края има шанс да изберем такъв, дето е неподходящ за нас, за сезона, за повода, за който искаме, за подарък да даден човек. А парфюмът е много важен. Той казва много на хората около нас за това какви сме и как се чувстваме. Трябва да избираме внимателно и да се съобрази всички тези неща.

Всеки сезон има своята специфична атмосфера, която се подчертава и от определени аромати. Леките и свежи парфюми като плодови, цитрусови са подходящи за летните дни, а по-тежките с кехлибар или ванилия за зимата. Освен сезонните аромати има и целогодишни, които са предимно унисекс с аромат на ябълка, жасмин, сандалово дърво.

Ароматът е отличителна черта за всеки човек. Той е това доловимо ухание, което се запаметява в съзнанието ни и при среща с този аромат след време, винаги го свързваме с даден човек.

Добре подбраният аромат говори много за същността на човек, за неговото отношение към козметиката, към заобикалящия го свят, към взаимоотношенията му с околните, отношението му към самия него и към живота. Именно затова трябва да бъдем внимателни в избора си.

Усещането, което оставяме у околните влияе на нашия личен, социален и делови живот. Един по-неприятен аромат ще се запомни у даден човек и винаги ще ни свързва с него и ако това е ароматът, който не му е по вкуса, вероятността той да страни, да ни избягва, е голяма. По същата причина и не само самия аромат може да оставя такава следа у събеседниците ни, но и наситеността му. Избягвайте прекомерното впръскване, сякаш сте се къпали с парфюм.

Предлагам ви да се доверите на специалист относно парфюмът за вас или парфюм за подарък. Всеки аромат е важен и има своето предназначение. Fra.bg ще се погрижи да откриете точния аромат.


Автор: Entrepreneur Team