Начало / Новини / Как да преодолеем травмата след катастрофа?

Как да преодолеем травмата след катастрофа?

 

 

След инцидент много хора могат да изпитат емоционален стрес. Това важи и за пътно-транспортните произшествия, след които понякога се налага да се справяме с фатални последици, загуба на близък човек, съдебни дела и искове за кръвнина при катастрофа и други.

Тези интензивни емоции могат да доведат до избягване на шофирането. Някои хора може да отказват да карат кола отново, като избягват ходенето на работа, срещи, събития, училище и т.н. поради страх да не попаднат в друга катастрофа.

Ето някои полезни съвети в тази насока.

Научете за ПТСР

Често свързваме посттравматично стресово разстройство с хора, претърпели екстремен стрес, като военни, които са били в бойни ситуации. ПТСР обаче може да засегне всеки, който преживее нещо стресиращо, включително автомобилна катастрофа.

Не забравяйте освен това, че трябва да получите обезщетение за всяка емоционална вреда, която възниква при автомобилна катастрофа, а не само за физическата вреда. Говорете с вашия адвокат за относно всички симптоми на ПТСР, които имате и за това през какви терапии преминавате.

Погрижете се за себе си

Добре е да си дадете време да се справите. Бъдете търпеливи към себе си – както при физическите наранявания, емоционалните белези се нуждаят от известно време, за да се излекуват.

Междувременно се съсредоточете върху това да се чувствате възможно най-добре. Яжте здравословни храни, пийте много вода и правете леки упражнения, ако нараняванията ви позволяват това. Практикувайте нещо, което ви харесва особено много, като четене на книга или слушане на любимата ви музика.

Говорете с някого

Тихото страдание може само да увеличи душевните ви болки. Говорете с доверен приятел или член на семейството за вашето преживяване и за това как се справяте. Не е нужно да споделяте подробности за инцидента, ако не искате. Просто се уверете, че някой е на разположение, за да ви помогне да обработите собствените си емоции.

Също така може да бъде полезно да намерите терапевт, който да ви помогне да решите проблемите си.

 


Автор: Entrepreneur Team