Начало / Новини / Теленор България е „Най-зелена компания“ в сектор телекомуникации за четвърти път

Теленор България е „Най-зелена компания“ в сектор телекомуникации за четвърти път

 

Телекомът получи общо три приза в 11-то издание на Най-зелените компании на България 2021

 

Теленор България е за четвърти път „Най-зелена компания“ в сектора на  телекомуникациите. Заедно с поредното признание като най-зелена телекомуникационна компания в страната, Тeленор получи още две отличия в конкурсa „Най-зелените компании на България“ за 2021 г. организиран от b2b Media. Проектът Paperless Office е отличен от журито на конкурса в категорията „Безхартиен офис“, а проектът BlueGardens – в категорията „Зелена инициатива в условията на пандемия“.

Призовете бяха връчени на официална церемония на 14 май, на която за 11-та година b2b Meдия отличи зелени идеи, инициативи и инвестиции в сферата на опазване на околната среда и устойчивото развитие.

„Трите награди от конкурса „Най-зелените компании в България“ са изключително ценно признание за дългосрочните и устойчиви екологични практики, които Теленор България развива и прилага, и които са неразделна част от дългосрочната стратегия на компанията и корпоративната ни култура. Тези награди за пореден път са доказателство и оценка на всеобхватността на нашите усилия и мащабността на социално-отговорната ни политика за опазване на околната среда“, каза Вилиана Станева, експерт „Корпоративна отговорност“ в Теленор България, която получи отличията по време на официалната церемония по връчване на наградите.

Проектът Paperless Office е дългосрочна стратегическа програма на Теленор, която цели да минимизира използваната от телекома хартия, както като част от вътрешните процеси на компанията, така и като част от комуникацията с клиентите и дигитализиране на тяхното потребителско изживяване.

BlueGardens e проект, иницииран от служителите на Теленор и финансиран от компанията, който има за цел залесяването на 10 дка площи на територията на цялата страна. Инициативата е победител в програмата на Теленор StartKicking, която дава възможност на служителите да представят своя идея, чиято реализация компанията да финансира, а проектите се избират с гласуване на служители в компанията.

Престижните отличия са резултат от дългосрочната стратегия за устойчиво развитие на Теленор България, насочена към непрекъснатото минимизиране на отпечатъка на компанията върху околната среда. Теленор прилага устойчиви политики с екологична насоченост, чрез които, освен че се грижи за природата и природните ресурси, цели да повишава информираността и екологичната култура на служителите си и тяхното ангажиране със зелени идеи. Стремежът на Теленор е да развива бизнеса си по устойчив и прозрачен начин, като се фокусира върху създаването на инициативи и партньорства, които носят добавена стойност в дългосрочен план за клиенти, партньори, служители и за цялото общество.

Повече информация за политиките и практиките, част от стратегията за устойчиво развитие на Теленор България, е достъпна в годишните Доклади за устойчиво развитие, които компанията оповестява публично от 2010 г.


Автор: Entrepreneur Team