Начало / Новини / Няколко начина да останем в безопасност по време на автомобилна катастрофа

Няколко начина да останем в безопасност по време на автомобилна катастрофа

 

Често обсъждаме какво да правим след автомобилна катастрофа, когато става въпрос за застраховка, ремонт, размер на обезщетение при ПТП и други. Въпреки че финансовите и материални аспекти, които следват един инцидент, са нещо, за което трябва да се подготвите, предпазването от физическа вреда по време на самата катастрофа е по-важно от всичко.

Ето няколко правила, които е добре да имате предвид, за да се запазите максимално в безопасност в случай на катастрофа с автомобил.

Функциите за безопасност на вашия автомобил са там, за да ви защитят. Използвай ги!

Вашата кола вероятно има десетки защитни функции, инсталирани от производителя, които са предназначени да ви предпазват в случай на катастрофа.

Освен това никога не трябва да позволявате броят на пътниците във вашата кола да надвишава броя на предпазните колани и всеки пътник трябва да бъде с колан през цялото време.

Други функции за безопасност в повечето превозни средства включват въздушни възглавници, контрол на сцеплението, антиблокиращи спирачки, контрол на стабилността и други. Тези характеристики трябва да се проверяват редовно, за да се има повече сигурност в колата.

Защитете обекти в превозното средство

Много хора, участвали в автомобилни катастрофи, могат да се наранят от предметите в колата си. Точно поради тази причина, повечето предмети трябва да са прибрани в багажника на колата, а не на задната седалка. 

Трябва да знаете как да се подготвите за удар

Ако попадането в инцидент стане неизбежно, докато шофирате, важно е да знаете как да се подготвите за удар. Всички превозни средства ще реагират най-добре на плавно спиране. Рязкото натискане на спирачките обикновено не е добра идея, въпреки че това е първият инстинкт на повечето шофьори.

Опитайте се да запазите спокойствие и да избягвате напрежението

Стегнатата мускулатура е по-лесна за нараняване и това може да доведе до счупване на костите.

Избягвайте вторични сблъсъци

Ако сте участвали в инцидент, трябва незабавно да реагирате, ако е възможно. Изключете колата и останете вътре. Не пушете, тъй като може да са изтекли газове или изпарения и откритият пламък може да причини пожар или експлозия. Останете вътре в превозното средство, оказвайте първа помощ, ако е необходимо и се обадете на полицията.

И не забравяйте, че най-добрият начин да се предпазите от автомобилни инциденти е безопасното шофиране.


Автор: Entrepreneur Team