Начало / Новини / Новият продукт на Алтерко Роботикс е изкупен за по-малко от ден

Новият продукт на Алтерко Роботикс е изкупен за по-малко от ден

Българската компания за Internet of Things продукти Алтерко Роботикс, която е част от технологичното дружество Алтерко АД, съобщи, че е регистрирала рекордни поръчки на своя най-нов продукт – революционния Wi-Fi сензор за движение Shelly Motion, който бе официално представен преди дни.

За по-малко от ден всички 10 000 произведени до момента бройки са поръчани, a продуктът получи отразяване във водещи световни медии като Financial Times, Yahoo Finance, Review Geek, Residential Tech, AP и CEPro. Той беше включен и в един от най-популярните подкасти за IoT – Stacey on IoT, дело на експерта по технологии в сферата на интернет на нещата – Стейси Хигинботъм.

Shelly Motion е сензор за движение от следващо поколение, който е разработен в партньорство със Silicon Labs и впечатлява със своята уникална батерия с една година живот и възможност за 24/7 интернет свързаност. Той е първият продукт, който комбинира иновативните сензори за домашна автоматизация на Shelly с единственото водещо Wi-Fi решение, проектирано с цел да покрие изискванията за свръхниска мощност на IoT сензорите. Shelly Motion е продукт с революционни характеристики, които го превръщат в най-адаптивния, енергийно ефективен и лесен за употреба умен домашен Wi-Fi сензор за движение на пазара днес.

„Изключително горди и щастливи сме, че за по-малко от 24 часа нашата най-нова иновация – Shelly Motion, спечели потребителите по цял свят и всички налични бройки от продукта бяха поръчани. Нашата основна мисия винаги е била да правим живота на хората по-лесен и вярваме, че Shelly Motion ще ни помогне да постигнем именно това, създавайки истинска революция на пазара на продукти за автоматизация на дома“ – коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко АД.

Изминалата 2020 г. бе изключително успешна за Алтерко Роботикс и за Алтерко АД. Дружеството – майка се развива с много бързи темпове, отчитайки много добри финансови резултати и налагайки се като лидер в сектора. През изминалата година Алтерко АД реализира ново увеличение на капитала на дружеството с 2 999 997 лева чрез публично предлагане. Изключително високите резултати свиделстват за големия интерес към Алтерко АД и затвърждават водещата роля на дружеството на IoT пазара.

 


Автор: Entrepreneur Team