Начало / Новини / Стартира 11-тото издание на  „VIVACOM Техническа академия“ съвместен проект на VIVACOM и Факултета по телекомуникации на ТУ София

Стартира 11-тото издание на  „VIVACOM Техническа академия“ съвместен проект на VIVACOM и Факултета по телекомуникации на ТУ София

 

VIVACOM „Техническа академия“ стартира за единадесета поредна година. Проектът се провежда съвместно с Факултета по телекомуникации на Техническия университет – София. По време на Академията, специалисти и експерти от телекома ще преподават практически ориентирани курсове на студентите.

 

Темите на фокус не са част от редовния план на обучение в университета и обхващат различни области от практиката. Някои са тясно специализирани и технологични, а други са свързани с управление на проекти, технически английски език, разработване на продукти и услуги, правна рамка и регулация на телекомуникациите, бизнес комуникации и др.

 

Единадесетото издание е първото в историята на проекта, което ще стартира в онлайн среда, поради епидемичната обстановка свързана с разпространението на Covid-19 и преминаването към дистанционен режим на преподаване. Академията се разделя на два модула в рамките на двата семестъра през учебната 2020/2021 година, а графикът на курсовете е съобразен изцяло с програмата на студентите в университета.

 

Тази година в Академията ще вземат участие 30 студента от Факултета по телекомуникации към ТУ София, след успешното преминаване през първоначален подбор на база документи и телефонно интервю.

 

Проектът „VIVACOM Техническа академия“ е насочен към студенти от III и IV курс от специалностите „Телекомуникации“, „Компютърни системи и технологии“ и „Електроника“. Той дава възможност на студентите да придобият допълнителни знания и практически опит от утвърдени специалисти в областта и да получат възможност за кариерно развитие в телекома с най-бързата мобилна мрежа в Европа*.

 

Успешното завършване на „VIVACOM Техническа академия“ носи и допълнителни точки на студентите при формирането на състезателния бал за магистратура във факултета по Телекомуникации.

 

*Според анализ на Ookla®, основан на данните от Speedtest Intelligence® за първите шест месеца на 2020г. Търговските марки на Ookla се използват с разрешение. Повече информация за мобилната мрежа на VIVACOM на www.vivacom.bg.


Автор: Entrepreneur Team