Начало / Новини / Coursedot е сред най-бързорастящите технологични компании в Централна и Източна Европа (ЦИЕ)

Coursedot е сред най-бързорастящите технологични компании в Централна и Източна Европа (ЦИЕ)

 

Българската компания Coursedot е сред най-бързо растящите технологични фирми в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), според годишния доклад за 50-те „най-бързи“ компании на Deloitte за региона.

Deloitte поставя Coursedot на първо място в България и на 13-то в ЦИЕ. Компанията има ръст от 1336% за периода от 2016 г. до 2019 г.

Coursedot е основана през 2015 г. с целта да направи ИТ обученията по-достъпни. През годините тя изгради солидна основа чрез създаване на партньорства с над 400 от водещите компании за ИТ обучения по света.

Следващата стъпка беше да се развият първоначалните продукти и услуги. Екипът на Coursedot комбинира експертни съвети с най-добрите налични решения за технологични и бизнес умения. Компанията продължи да разработва продуктите си и сега има способността да предлага неограничени скалируеми решения за технологични обучения. Coursedot има пълно покритие на технологии, местоположения и начини за предлагане на обучението.

В резултат, днес Coursedot може да предлага навременни решения и обучения, които се доставят от опитни инструктори във всички водещи и нишови технологии, включително и за платформи на Microsoft, AWS, Google, IBM, Cisco, Citrix, VMware, Juniper и много други.

Един от най-важните продукти на Coursedot е Instructor Hub – най-голямата платформа за сертифицирани ИТ инструктори на свободна практика в Европа с над 3200 регистрирани професионалисти. Тя помага както на инструкторите, така и на компаниите за обучения да намират най-добрите възможности да работят заедно и да предлагат ИТ обучения на клиенти по целия свят.

Coursedot също така помага и на корпорации със специална услуга, която да покрива нуждите им за ИТ обучения от подбор на подходящите курсове до организирането и провеждането им.

„Изключително сме щастливи и горди от това постижение. Беше труден път, но мотивацията ни е силна да продължим нашия растеж. На правилния път сме и въпреки това „ново нормално“, което 2020 г. донесе на всички, нашите прогнози все още са в правилната посока“, коментира Теодор Панайотов, изпълнителен директор на Coursedot.

Докладът на Deloitte определя 50-те компании на базата на техния растеж на приходите в рамките на 4 години (2016 г. – 2019 г.) и няколко други критерия, включително компанията да разполага с разработена от нея технология или интелектуална собственост. През 2020 г. за класацията има над 300 заявки от девет държави. Средният растеж е 1460%, а най-големият – 9077%.


Автор: Entrepreneur Team