Начало / Новини / Теленор провежда образователна игра, насочена към сигурността на децата онлайн

Теленор провежда образователна игра, насочена към сигурността на децата онлайн

digital-scouts-2020

За втора поредна година Теленор България провежда образователна игра насочена към сигурността на децата онлайн. За целта компанията създаде приложението Digital Scouts, достъпно напълно безплатно в Google Play и Apple App Store.

Тази събота, 17 октомври, всички желаещи да станат част от дигиталното скаутско приключение ще могат да се впуснат в дебрите на играта “Дигитални скаути: На лов за приключения и знания”. Серия от интересни въпроси ще провери знанията на децата в няколко различни категории от медийна грамотност, до онлайн тормоз между връстници и дали знаят как да реагират на различните опасни ситуации, които неминуемо се крият в онлайн пространството.

Така, забавлявайки се, децата неусетно ще придобият ценни знания и умения, за да бъдат сигурни, когато се логват онлайн. Родителите също ще са спокойни, че децата им са подготвени и запознати с различни ситуации, пред които могат да бъдат изправени.

150 награди очакват дигиталните скаути, които са се справили успешно с въпросите и са разгадали виртуалните загадки от четирима от най-популярните български влогъри. На финала двама големи късметлии ще получат по един специален мистериозен пакет, в който се крият големи изненади, достойни за истински победители.

Теленор непрекъснато разширява инструментите, с които да помага да се чувстваме в по-голяма безопасност онлайн. Както чрез редовните си информационни и образователни програми, така и през инструменти като услугата “Онлайн защита”. Тя може да се активира и управлява лесно чрез мобилното приложение MyTelenor, като дава възможност за защита от опасности в интернет.

Допълнителна информация за онлайн сигурността е достъпна на платформата www.ottebzavisi.net, където материалите са специално създадени и пригодени за деца, учители и родители.


Автор: Entrepreneur Team